Η ανάπλαση της πλατείας Δημητρακού στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΕΣ για την Αττική» της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου

Date:

Share post:

Στο επίκεντρο του νέου προγράμματος αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Αττικής «ΑΝΑΣΕΣ για την Αττική» βρίσκεται και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, με ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Ραφήνας, την ανάπλαση της πλατείας Δημητρακού.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην έδρα του Πράσινου Ταμείου, παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων, και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση του πρασίνου και στη δημιουργία περισσότερο λειτουργικών και ανθρώπινων δημόσιων χώρων.
Το ευρύτερο πρόγραμμα της Περιφέρειας «ΑΝΑΣΕΣ για την Αττική» χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου και αφορά συνολικά 13 Δήμους της Αττικής, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης.
Για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, η ένταξη της ανάπλασης της πλατείας Δημητρακού στον συγκεκριμένο σχεδιασμό αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη και αποτέλεσμα συστηματικής προετοιμασίας, διεκδίκησης και συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής.
Η παρέμβαση αφορά έναν από τους χαρακτηριστικούς δημόσιους χώρους της Ραφήνας και έχει ως βασικό στόχο τη συνολική αναβάθμισή του, ώστε η πλατεία να αποκτήσει νέα ταυτότητα, μεγαλύτερη λειτουργικότητα και καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Με σταθερό προσανατολισμό στην καθημερινότητα του πολίτη, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει να διεκδικεί, να σχεδιάζει και να προωθεί έργα που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη Ραφήνα και το Πικέρμι.
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
spot_img

Related articles

Θα πλήρωνες έναν αλγόριθμο για να σου βρει φίλους; Τα apps κοινωνικοποίησης εξαπλώνονται στις σύγχρονες πόλεις

Θα πληρώνατε 20 ευρώ τον μήνα για να κάνετε έναν νέο φίλο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα...

Οι εκλογές δεν θα κριθούν από την «μπακαλική» της κυβέρνησης – γιατί ο ψηφοφόρος αναζητά ποιος θα τον κυβερνήσει όχι ποιος θα τον εξαγοράσει

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα μεγάλα...

Δέκα γυναικοκτονίες σε οκτώ μήνες – Η «προστασία» του κράτους αποτυγχάνει

Μία ακόμα γυναικοκτονία συντάραξε τη χώρα την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Η θανατηφόρα επίθεση στη Ροδόπη έλαβε χώρα μόλις 4 ημέρες...

Σμύρνη, Αύγουστος 1922: Το κακό ερχότανε επάνω μας

ΤΟ ΚΑΚΟ Έτσι που λες, κυρά μου, στην αρχή του Αυγούστου (σ.σ. του 1922) ο στρατός μας κράταε ακόμα...