Ρωσία: «Κανένας λόγος να περιμένετε θαύματα» στις νέες συνομιλίες με την Ουκρανία, λέει το Κρεμλίνο

Date:

Share post:

Το Κρεμλίνο συνέχισε να ρίχνει τις προσδοκίες για τις νέες ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, τις οποίες είχε ανακοινώσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι είναι πιθανή πραγματική πρόοδος στο άμεσο μέλλον.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε κάποια θαυματουργή πρόοδο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτό είναι απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Σκοπεύουμε να επιδιώξουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε από την αρχή», λέγοντας ότι θα ήταν «άστοχο» να τεθεί χρονοδιάγραμμα για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση λόγω των «πολλών παραγόντων» που παίζουν ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

 

Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την ημέρα της συνάντησης

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε επίσης να πει πότε θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών, λέγοντας μόνο ότι το Κρεμλίνο «ελπίζει» ότι θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

«Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Το θέμα των διαπραγματεύσεων είναι αρκετά περίπλοκο. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συζητήσουμε τα προσχέδια των μνημονίων που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των συνομιλιών», σημείωσε.

 

Τι είχε ανακοινώσει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη.

Ωστόσο, ανώνυμη πηγή δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει δύο γύρους άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών φέτος, τον πρώτο στις 16 Μαΐου και τον δεύτερο στις 2 Ιουνίου. Και οι δύο γύροι πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε σημαντικές ανταλλαγές αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμία σημαντική πρόοδος για την επίτευξη μιας ευρείας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, πόσο μάλλον για τον τερματισμό της εισβολής πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, την οποία εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022, όπως τονίζουν οι Moscow Times.

spot_img

Related articles

H EE φέρεται να παρακολουθεί τον ουρανό για UFO – Πιλότοι μιλούν για περιστατικά σε Κύπρο και Μύκονο

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί αθόρυβα τα «αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα» (UAP), παλαιότερα γνωστά...

Κεντέρης – Θάνου: Η νύχτα που η Ελλάδα άδειασε τα παιδιά της

Είκοσι δύο χρόνια μετά και 5 μέρες, ίσως ήρθε η ώρα να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το...

120 χρόνια περίμενε το Καλλιμάρμαρο κάποιον να πει: «Ρε παιδιά, μήπως να το πλύνουμε;»

Χρειάστηκαν 120 ολόκληρα χρόνια και κάτι παραπάνω... για να συμβεί κάτι που, αν το σκεφτείς ψύχραιμα, είναι από...

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη καλύφθηκε πάλι με στάχτη και ο Τσίπρας προειδοποιεί ήρθε η ώρα ο λαός να του στείλει 112 για να απομακρυνθεί

Και ενώ στο Μαξίμου νόμιζαν ότι τον Αύγουστο που ναι παχιές οι μύγες θα προετοιμάσουν ανενόχλητοι τα παχιά...