Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ «ξήλωσε» τον Αρχηγό του Στρατού – «Ψάχνουμε κάποιον να εφαρμόσει το όραμα του Τραμπ»

Date:

Share post:

Ο Χέγκσεθ ζήτησε από τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ να παραιτηθεί

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ ζήτησε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγό Ράντι Τζορτζ, να παραιτηθεί και να συνταξιοδοτηθεί αμέσως, όπως ανέφεραν στο CBS News πηγές που έχουν γνώση της απόφασης.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο Χέγκσεθ επιθυμεί να αναλάβει τη θέση κάποιος «που θα εφαρμόσει το όραμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ίδιου του Χέγκσεθ για τον Στρατό».

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείο του Στρατού των ΗΠΑ αποχωρεί άμεσα

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σον Πάρνελ ανακοίνωσε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ράντι Τζορτζ θα αποχωρήσει από τη θέση του με άμεση ισχύ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος της ώθησης σε παραίτηση, αν υπήρξε άρνηση εντολής ή κάτι αντίστοιχο. Ο Αρχηγός του Στρατού έχει αμιγώς τον έλεγχο του πεζικού (χωρίς τους Πεζοναύτες).

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την παραίτηση του Ράντι Τζορτζ

Στην ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πενταγώνου και του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «ο στρατηγός Ράντι Α. Τζορτζ αποχωρεί με άμεση ισχύ από τη θέση του ως 40ού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ. Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις δεκαετίες υπηρεσίας του στρατηγού Τζορτζ προς τη χώρα μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνταξιοδότησή του».

Περισσότερες απολύσεις Αμερικανών διοικητών – Απομακρύνθηκαν άλλοι 2 στρατηγοί

Η εφημερίδα «Washington Post» ανέφερε ότι ο Πιτ Χέγκσεθ, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, εκτός από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απέλυσε τον στρατηγό Ντέιβιντ Μ. Χόντνε, διοικητή της «Διοίκησης Μετασχηματισμού και Εκπαίδευσης του Στρατού», καθώς και τον Γουίλιαμ Γκριν Τζούνιορ, ανώτερο στρατιωτικό ιερέα του Στρατού.

Με αυτές τις απολύσεις, ο συνολικός αριθμός των ανώτερων διοικητών που έχουν απολυθεί από τον αρμόδιο υπουργό φτάνουν τους 12.

Ανακατατάξεις στο στράτευμα των ΗΠΑ

Δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία αν οι απολύσεις – υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις σε ανώτατους διοικητές του στρατού αφορούσαν πολιτικούς λόγους και διαφωνίες ή στρατιωτικού τύπου διαφωνίες.
Η απομάκρυνση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, έχει δημιουργήσει παραφιλολογία σε σχέση με τα σενάρια χερσαίας απόβασης στο Ιράν.

Απολύσεων – «καρατομήσεων» συνέχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Atlantic, ο Λευκός Οίκος διεξάγει σοβαρές συζητήσεις σχετικά με την αποχώρηση άλλων μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ και ο Γραμματέας Στρατού Ντάνιελ Ντρίσκολ.

Το The Atlantic επιβεβαιώνει την πληροφορία του αμερικάνικου Politico (ανάρτηση 04:51) ότι η υπουργός Εργασίας Λόρι Τσάβες-ΝτεΡέμερ βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Για την ιστορία, το σενάριο της απόλυσης του Κας Κατέλ, αναφέρεται στο anime που αναρτήθηκε στις 05:35. Γιατί μάλλον κάποιοι στο γραφείο προπαγάνδας έχουν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

spot_img

Related articles

Άρης Παπουτσής: Καλή σχολική χρονιά – Τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνα αξίζουν περισσότερα

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά του...

Δήμητρα Τσεβά: Μια πόλη που φροντίζει τα σχολεία της, φροντίζει το μέλλον της

Τα σχολεία δεν είναι απλώς κτίρια. Είναι οι χώροι όπου τα παιδιά μας περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας...

Η τελευταία, βαθιά εξομολόγηση του Γιώργου Μαζωνάκη – “Παλεύω να συγχωρέσω”

Σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε...

Το Λιμάνι της Ραφήνας: Θαλάσσια Πύλη της Πολυκεντρικής Ανατολικής Αττικής 2040

Η Ραφήνα δεν είναι απλώς μια παραθαλάσσια πόλη με ένα μεγάλο λιμάνι. Το λιμάνι της αποτελεί υποδομή διεθνούς σημασίας,...