Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει αιφνιδιαστικα στο σύμπαν του Τζον Γουίκ

Date:

Share post:

Ο Κιάνου Ριβς δεν φαίνεται να σκοπεύει να αφήσει από τις κινηνατογραφικές του αγκάλες τον εμβληματικό χαρακτήρα του, Τζον Γουίκ. Ο ηθοποιός θα επαναλάβει το ρόλο του ως ο ομώνυμος δολοφόνος στο «John Wick: Chapter 5», ανακοίνωσε η Lionsgate στο CinemaCon 2025 στο Λας Βέγκας την Τρίτη 1 Απριλίου.

Οι παραγωγοί Μπέισιλ Ιγουάνικ και Έρικα Λι, ο σκηνοθέτης-παραγωγός του franchise, Τσαντ Σταχέλσκι, και ο πρωταγωνιστής-παραγωγός Κιάνου Ριβς ανέλαβαν τη δημιουργία του σίκουελ. Ο Άνταμ Φόγκελσον, πρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, δήλωσε: «Ο Κιάνου, ο Τσαντ, ο Μπάζιλ και η Έρικα δεν θα επέστρεφαν αν δεν είχαν κάτι πραγματικά εκπληκτικό και φρέσκο με αυτούς τους χαρακτήρες και αυτόν τον κόσμο. Ανυπομονούμε να δει το κοινό πού θα μας οδηγήσει το ταξίδι αυτό».

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί σχολίασαν: «Είναι τόσο σημαντικό να κάνουμε αυτή την ταινία σωστά και να δώσουμε στην ιστορία του Τζον το κατάλληλο επόμενο βήμα».

Anime

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Lionsgate αποκάλυψε επίσης ότι θα υπάρξει μια ταινία κινουμένων σχεδίων «John Wick», με τον Κιάνου Ριβς να αναμένεται να δώσει τη φωνή του χαρακτήρα και εκεί.

Αυτή η ταινία, σε σκηνοθεσία του Σάνον Τιντλ, διαδραματίζεται πριν από την πρωτότυπη ταινία του 2014 και παρουσιάζει τον Γουίκ να «ολοκληρώνει το ακατόρθωτο έργο – τη δολοφονία όλων των αντιπάλων του σε μια νύχτα – προκειμένου να κερδίσει το δικαίωμα να είναι με τον έρωτα της ζωής του, την Έλεν», σύμφωνα με τη σύνοψη.

Ο παραγωγός της ταινίας,  Τσαντ Σταχέλσκι,  ανέφερε σε δήλωσή του ότι «πάντα με γοήτευαν τα anime», προσθέτοντας ότι το στυλ των κινουμένων σχεδίων «με επηρέασε πάρα πολύ, ειδικά με τη σειρά ταινιών ‘John Wick’».

Ο Κιάνου Ριβς στο John Wick (2014) | Φωτογραφία: David Lee | © 2014 – Lionsgate

Θα ακούσει την καρδιά του ή τα γόνατα του;

Μετά το πρωτότυπο του 2014, ο Ριβς επέστρεψε για τα σίκουελ το 2017, το 2019 και το 2023. Το σύμπαν του «John Wick» επεκτάθηκε με μια σειρά, The Continental, στο Peacock το 2023, και η Άνα ντε Άρμας πρωταγωνιστεί στη spinoff ταινία «Ballerina» που προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 6 Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα cameo του Ριβς.

 

Τον Δεκέμβριο του 2024, ο Ριβς μίλησε για το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε μια πέμπτη ταινία «John Wick». «Ποτέ μην λες ποτέ – αλλά τα γόνατά μου αυτή τη στιγμή λένε: “Δεν μπορείς να κάνεις άλλο ένα John Wick”», αστειεύτηκε τότε στο CBS Mornings. «Έτσι, η καρδιά μου [το θέλει], αλλά δεν ξέρω αν τα γόνατά μου μπορούν να το κάνουν».

Όμως, όπως όλα δείχνουν, τα πλάνα του άλλαξαν.

*Με πληροφορίες από: People

spot_img

Related articles

Άρης Παπουτσής: Καλή σχολική χρονιά – Τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνα αξίζουν περισσότερα

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά του...

Δήμητρα Τσεβά: Μια πόλη που φροντίζει τα σχολεία της, φροντίζει το μέλλον της

Τα σχολεία δεν είναι απλώς κτίρια. Είναι οι χώροι όπου τα παιδιά μας περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας...

Η τελευταία, βαθιά εξομολόγηση του Γιώργου Μαζωνάκη – “Παλεύω να συγχωρέσω”

Σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε...

Το Λιμάνι της Ραφήνας: Θαλάσσια Πύλη της Πολυκεντρικής Ανατολικής Αττικής 2040

Η Ραφήνα δεν είναι απλώς μια παραθαλάσσια πόλη με ένα μεγάλο λιμάνι. Το λιμάνι της αποτελεί υποδομή διεθνούς σημασίας,...