H Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν έγινε sold out – έναν χρόνο προτού η ταινία βγει στις αίθουσες

Date:

Share post:

Τι κι αν ο κινηματογραφικός κόσμος κινείται γύρω από τον Superman του Τζέιμς Γκαν, το νέο Jurassic World και τις άλλες υπερπαραγωγές της χρονιάς; Εδώ και μερικές ώρες όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στην Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν και στο απίστευτο ρεκόρ που έσπασε χθες το βράδυ.

Το έπος του 54χρονου δημιουργού και πρώτη του δουλειά μετά το οσκαρικό Oppenheimer θα βγει στις μεγάλες οθόνες τον Ιούλιο του 2026, ωστόσο τα πρώτα εισιτήρια είναι ήδη sold out.

 

Το πρωί της Πέμπτης η Universal κυκλοφόρησε εισιτήρια της ταινίας για το τριήμερο 17 – 19 Ιουλίου 2026 σε επιλεγμένες αίθουσες IMAX και άγγιξαν το sold out σε λιγότερο από 24 ώρες (περίπου το 95% των εισιτηρίων έχει εξαντληθεί). Κάπως έτσι, προτού καν ολοκληρωθεί, το φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη έσοδα 1.5 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη φρενίτιδα που ξέσπασε ανάμεσα στους cinema maniacs, αρκετά εισιτήρια για την Οδύσσεια βρέθηκαν στο eBay να πωλούνται για 300 και 400 δολάρια το ένα – η αρχική τους τιμή ήταν 25 δολάρια!

 

Σε όλη αυτή τη μανία βοήθησε, βέβαια και ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει πει ότι η Οδύσσεια είναι ιδανική να τη δει ένας θεατής σε αίθουσα IMAX. Το ίδιο είχε συμβεί και με το Oppenheimer το 2022, όπου οι συγκεκριμένες αίθουσες είχαν κόψει εισιτήρια αξίας 190 εκατ. δολαρίων – ή αλλιώς το 20% των συνολικών εισπράξεων της ταινίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα στούντιο βγάζει στην αγορά εισιτήρια μιας ταινίας, έναν χρόνο προτού κυκλοφορήσει το φιλμ.

spot_img

Related articles

Έρχεται το τέλος της ιδιωτικότητας με το Chat Control; – Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος

Τι νόημα έχει «να σφουγγαρίζει κανείς μανιωδώς το πλημμυρισμένο πάτωμα, αφήνοντας τη βρύση ανοιχτή»; Κανένα, αλλά προς μεγάλη...

Φουντώνουν οι αναταράξεις στη ΝΔ από τις κινήσεις Σαμαρά

Όσο ο Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση (με τελευταία κίνηση την αίτησή του στον Άρειο...

Η ενηλικίωση μοιάζει να… αργεί για τη Γενιά Ζ – Το κόστος ζωής και η στεγαστική κρίση φέρνει την ενηλικίωση μετά τα 30

Το πατρικό δεν είναι πλέον μια προσωρινή στάση πριν από την ανεξαρτησία, αλλά η νέα πραγματικότητα για εκατομμύρια...

Διακοπές στην Ευρώπη: Η μεγάλη σύγκριση τιμών σε 7 δημοφιλείς χώρες – Πού τοποθετείται η Ελλάδα;

Ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κοστίζει εντελώς διαφορετικά ποσά,...