Το πρώτο «εσωτερικό μέτωπο» του Ζιντάν στη Γαλλία

Date:

Share post:

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει προλάβει ακόμη να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας σε επίσημο παιχνίδι και ήδη καλείται να διαχειριστεί την πρώτη εσωτερική αναστάτωση της νέας εποχής. Αφορμή αποτέλεσε μια συνέντευξη που παραχώρησε χωρίς προηγούμενη άδεια ο Μαρκ Ρεταλί, ο ποδολόγος που είχε επιλεγεί για να ενταχθεί στο νέο ιατρικό επιτελείο των «τρικολόρ».

Ο ειδικός από την Αλσατία είχε συμπεριληφθεί στην αρχική σύνθεση του επιτελείου που έγινε γνωστή τον Αύγουστο, όμως το όνομά του απουσίαζε από την οριστική λίστα που ανακοίνωσε η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τη «L’Équipe», η αιτία ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρεταλί στο RMC λίγες ημέρες μετά την επιλογή του. Η δημόσια εμφάνισή του φέρεται να προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Ερβέ Κολαντό, του νέου επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της εθνικής. Πηγή κοντά στους «τρικολόρ» υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκε η απαιτούμενη υποχρέωση εμπιστευτικότητας.

Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο Ρεταλί είχε παραδεχθεί στη συνέντευξή του πως η δημιουργία του νέου ιατρικού επιτελείου αποτελούσε αρχικά «άκρως απόρρητο» εγχείρημα. Παρ’ όλα αυτά, αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η νέα ομάδα συνεργατών του Ζιντάν.

Όπως εξήγησε, ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τον Κολαντό και του ανέθεσε να δημιουργήσει από την αρχή το ιατρικό τιμ. Μία από τις επιθυμίες του Ζιντάν ήταν να υπάρχει πλέον μόνιμος ποδολόγος στην εθνική, ο οποίος θα ακολουθεί την ομάδα στις αποστολές και θα μπορεί να αντιμετωπίζει άμεσα οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα των ποδοσφαιριστών.

Ο Ρεταλί αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος ο Ζιντάν είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τα μέλη του νέου επιτελείου. Περιέγραψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα, λέγοντας ότι αρχικά πίστευε πως επρόκειτο για φάρσα.

Οι δηλώσεις του, όμως, φαίνεται ότι ξεπέρασαν τα όρια που είχε θέσει η νέα ηγεσία της εθνικής. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Ρεταλί αντέτειναν ότι δεν μπορούσε να υπάρχει συμβατική υποχρέωση εμπιστευτικότητας εκείνη τη στιγμή, καθώς στα μέσα Αυγούστου δεν είχαν ακόμη υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια. Αυτό, πάντως, δεν άλλαξε την απόφαση.

 

Η γαλλική ομοσπονδία προχώρησε ήδη στην αντικατάστασή του με τον Σερζ Ισιντόρο, ο οποίος διαθέτει εμπειρία από την Μπενφίκα αλλά και από την μπασκετική Ναντέρ.

Το περιστατικό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή αποκαλύπτει από πολύ νωρίς τον τρόπο με τον οποίο θέλει να λειτουργήσει το νέο καθεστώς στην εθνική Γαλλίας. Ο Ζιντάν δημιουργεί ουσιαστικά από μηδενική βάση το επιτελείο του και φαίνεται να επιδιώκει αυστηρό έλεγχο της εσωτερικής πληροφόρησης.

Το πρώτο μικρό «μέτωπο» έκλεισε πριν καν αρχίσουν οι αγώνες. Τώρα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ο Ζιντάν ανακοινώνει την Παρασκευή την πρώτη του αποστολή για τα παιχνίδια του Nations League με Τουρκία, Βέλγιο και Ιταλία. Εκεί θα αρχίσει ουσιαστικά και η νέα εποχή των «τρικολόρ».

spot_img

Related articles

Η ΕΛΑΣ ταράζει το ΠΑΣΟΚ – Η δεύτερη θέση και οι καλές και οι κακές… μεταγραφές

Η ικανοποίηση στο επιτελείο της ΕΛΑΣ για τον πρώτο κύκλο δημοσκοπήσεων μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι περισσότερο...

Η τεχνολογική εξέλιξη δεν ανακόπτεται – όμως η κατεύθυνσή της μπορεί και πρέπει να ελεγχθεί

Οι δύο πρώτες ταινίες Terminator σημάδεψαν κινηματογραφικά τη γενιά μου. Δεν ήταν απλώς η πολύ καλή σκηνοθεσία του...

Γιατί η Τουρκία ανοίγει ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών;

Το μόνο που δεν λείπει από την τουρκική διπλωματία είναι η συνέπεια. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο...

Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και τα εγκλήματα της ναζιστικής οργάνωσης του Κασιδιάρη

Η υπερπροβολή του Ηλία Κασιδιάρη, με αφορμή την αποφυλάκισή του, από όσους ασχολούνται με το αν θα κάνει...