Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών το μεσημέρι της Τετάρτης στην παραλία του Σχινιά, όταν ένας windsurfer βρέθηκε σε δυσχερή θέση έξω από τις σημαδούρες ασφαλείας.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ «Καράβι» και «Rio de Rizario», όπου ο αθλητής, έχοντας παρασυρθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν, αδυνατούσε να επιστρέψει στην ακτή και καλούσε σε βοήθεια.
Οι ναυαγοσώστες Χρήστος Μάμαλης και Χρήστος Δήμας αντιλήφθηκαν άμεσα το συμβάν και ενημέρωσαν χωρίς καθυστέρηση τον αρχηγό της περιοχής, καθώς και τον χειριστή του ναυαγοσωστικού σκάφους, Πέτρο Φιλίππου.

Το σκάφος περιπολίας απέπλευσε αμέσως, προσέγγισε τον windsurfer και τον περισυνέλεξε με ασφάλεια, μεταφέροντάς τον στην ακτή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση, τον άρτιο συντονισμό και τον επαγγελματισμό των ναυαγοσωστών, το περιστατικό είχε αίσιο τέλος, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης των οργανωμένων παραλιών και της ετοιμότητας των ναυαγοσωστικών πληρωμάτων.

