Οι δύο λόγοι που απειλεί την Ελλάδα ο κορονοϊός από την Κίνα

Date:

Share post:

Γιατί ενώ υπάρχουν πλέον εμβόλια, αντιικά φάρμακα, ακόμα και ανοσία αγέλης, μας απειλεί ο κορονοϊός από την Κίνα;

Αντισώματα έχουμε. Εμβόλια και αντιικά φάρμακα για τη μετάλλαξη Όμικρον έχουμε. Ανοσία αγέλης, επίσης έχουμε. Γιατί μας τρομάζει τότε ο κορονοϊός από την Κίνα;

Γιατί έγινε την Πέμπτη έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων;

Υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Δύση, οι εκατομμύρια αιφνίδιες νοσήσεις από τη λοίμωξη Covid-19 των πολιτών στην Κίνα.

Πρώτες ύλες για φάρμακα

Ο πρώτος είναι τα φάρμακα. Μπορεί σήμερα οι ελλείψεις φαρμάκων να εντοπίζονται σε μερικά παιδιατρικά σκευάσματα, όμως ας μην ξεχνάμε ότι αυτό προκλήθηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις λοιμώξεις γρίπης και κορονοϊού στα παιδιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τι θα γίνει αν νοσήσει εκατονταπλάσιος αριθμός, όχι μόνο παιδιών, αλλά και ενηλίκων στην Κίνα;

Το πιθανότερο σενάριο είναι να εξαφανιστούν πάρα πολλά φάρμακα και αυτή τη φορά όχι μόνο από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά και από τα νοσοκομεία.

Κι αυτό διότι η Κίνα θα κρατήσει τις πρώτες ύλες που παράγει για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση εντός της χώρας.

Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια φαρμάκων στην Ευρώπη θα μείνουν χωρίς πρώτες ύλες και δεν θα μπορούν να παρασκευάσουν, ούτε απλά φάρμακα, όπως η παρακεταμόλη, ούτε σύνθετα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Και αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να το αποφύγουμε.

Τουρίστες από την Κίνα

Ο δεύτερος λόγος είναι ο τουρισμός. Όχι, κανένας επιστήμονας δεν φοβάται την υπερμετάδοση, διότι υπάρχει επαρκές επίπεδο συλλογικής ανοσίας.

Το πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσουν οι τουρίστες από την Κίνα με κορονοϊό που θα εκδηλώσουν βαριά συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας ευρωπαϊκής χώρας, και θα χρειαστούν νοσηλεία.

Ακόμη και αν είναι ασφαλισμένοι, δεν υπάρχει ικανός αριθμός κλινών για να νοσηλευτούν.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας το 50% των κλινών Covid και non-Covid είναι κατειλημμένο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χτυπήσει τους ενηλίκους το σφοδρό κύμα της εποχικής γρίπης.

Άρα, αν σε αυτή τη φάση νοσηλευτούν μαζικά τουρίστες που έρχονται με κορονοϊό στη χώρα μας, ενδέχεται να καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι Κίνα να άνοιξε τώρα και μετά από δύο χρόνια τα σύνορά της, όμως είναι κακή η συγκυρία για να ταξιδέψουν οι πολίτες της.

Γι’ αυτό και πλέον θα απαιτείται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Αν η κατάσταση δείξει ότι επιδημιολογικά ξεφεύγει, τότε αναμένεται ακόμα και να απαγορευτούν για συγκριμένο χρονικό διάστημα τα τουριστικά ταξίδια από και προς την Κίνα.

spot_img

Related articles

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το POLISMEDIA.GR δημοσιεύει τμήμα της δικαστικής απόφασης – Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη Ραφήνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς εξέδωσε την απόφασή του για...

Ανόητοι με γκαζάκια και πολιτικοί με ψηφοθηρικά και χυδαία κολπάκια

Αγαπημένοι μου συγκάτοικοι στην τρέλα και στην παρακμή, αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι,...

«Ξορκίζει» πιθανή φυγή βουλευτών η κυβέρνηση μετά τις πληροφορίες για δείπνο Σαμαρά με 3 εν ενεργεία «γαλάζιους»

Τα «φίδια» έχουν ζώσει την κυβέρνηση – όσο κι αν το αρνείται – από τις κινήσεις και δη...

Πώς η Αμερική καθρεφτίζει την άνοδο και την πτώση των «νεκρών» αυτοκρατοριών

Οι ΗΠΑ θα γιορτάσουν την 250ή επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας τους στις 4 Ιουλίου 2026. Αυτό το ορόσημο...