Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός εργαλειοποιεί την ευγένεια, το ήθος και το φιλότιμο των υγειονομικών

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος. Αφορμή, ανάρτηση του πρωθυπουργού για το ΕΣΥ, στην οποία υποστήριξε ότι το «ΕΣΥ αλλάζει».

«Γιατί δεν μας εξηγεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι ιδιωτικές πληρωμές για ικανοποίηση αναγκών Υγείας αντιπροσωπεύουν το 38,6% όταν ο ενωσιακός μέσος όρος είναι μόλις 14,3%», ρωτά ο Σωκράτης Φάμελλος. Και επισημαίνει πως άλλη είναι η πραγματική εικόνα του ΕΣΥ: «τα ράντζα στους διαδρόμους, οι περιφορές ασθενών ανά την επικράτεια για να βρουν νοσηλεία, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, η εγκατάλειψη των υγειονομικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας» κ.λπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το ΕΣΥ είναι «πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό». Και ισχυρίστηκε ότι υλοποιείται η δέσμευσή του από το 2023 για ένα νέο και δυναμικό ΕΣΥ. «Πράγματι, σήμερα, ανακαινίζονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα. Γίνονται προσλήψεις και αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών και νοσηλευτών. Ενώ ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, περιορίζοντας τις λίστες αναμονής. Το ΕΣΥ, λοιπόν, αλλάζει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας στον πρωθυπουργό, έγραψε:

«Ο κ. Μητσοτάκης με σημερινή του ανάρτηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαξίωση της δημόσιας Υγείας επί των ημέρων του και το σχέδιο  ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, που προωθεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αναζητά σανίδα σωτηρίας σε μια αποσπασματική έρευνα, από την οποία μάλιστα εξαιρέθηκαν οι ψυχιατρικές, παιδιατρικές και ογκολογικές κλινικές.

Ακόμη και από αυτή την έρευνα προκύπτει έντονα η εικόνα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, αφού οι πολίτες μιλούν σε μεγάλο ποσοστό για σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και κενές θέσεις.

Γιατί δεν μας εξηγεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι ιδιωτικές πληρωμές για ικανοποίηση αναγκών Υγείας αντιπροσωπεύουν το 38,6% όταν ο ενωσιακός μέσος όρος είναι μόλις 14,3%, χαρίζοντας μας ακόμα μια αρνητική “αριστεία”;

Γιατί το ποσοστό ακάλυπτων αναγκών Υγείας είναι πολλαπλάσιο του ευρωπαϊκού;

Αντί να δημοσιοποιεί έρευνες, ας κάνει κάτι για τις κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ (6.500 ιατρών & 20.000 νοσηλευτών/τριών).

Και να σταματήσει να εργαλειοποιεί με φθηνή προπαγάνδα την ευγένεια, το ήθος και το φιλότιμο των υγειονομικών, αυτούς που ο κ. Γεωργιάδης έχει κατ’ επανάληψη αποκαλέσει “συμμορία”, οι οποίοι δίνουν μέσα σε δύσκολες και εξαντλητικές συνθήκες τη μάχη να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο.

Η πραγματική εικόνα του ΕΣΥ είναι τα ράντζα στους διαδρόμους, οι περιφορές ασθενών ανά την επικράτεια για να βρουν νοσηλεία, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, η εγκατάλειψη των υγειονομικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας, οι φωτιές σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, τα “εντέλλεσθε” και οι παραιτήσεις των γιατρών, η αποτυχία των απογευματινών χειρουργείων.

Για αυτά έχει κάτι να μας πει;».

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Η Πανσέληνος του Αυγούστου

Ο Αύγουστος δεν χρειάζεται ημερολόγιο για να δηλώσει την παρουσία του· αρκεί μια νύχτα. Μια νύχτα όπου η...

Τα «ήρεμα νερά» διχάζουν τη Νέα Δημοκρατία

Σε θέση άμυνας σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, έχει βρεθεί, για άλλη μια φορά, το μέγαρο Μαξίμου, μετά...

Γιατί το Ιράν θυμίζει την Ελλάδα του 1940 – Τρεις ειδικοί εξηγούν στο in τι συμβαίνει στην ιρανική κοινωνία

Καθώς οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν αποτύχει, μέχρι στιγμής, να νικήσουν στρατιωτικά το Ιράν, ο Λευκός Οίκος...

Πυρηνικό υποβρύχιο εξαπέλυσε ο Πούτιν – «Δώστε στους Βρετανούς 3 ημέρες για να μάθουν να αναπνέουν κάτω από το νερό»

Tο υποβρύχιο της «Αποκάλυψης», με την ονομασία «Khabarovsk» (Χαμπάροφσκ), ανέπτυξε για πρώτη φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, φορτωμένο με πυρηνικές...