Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Σοβαρά προβλήματα στη Λέσβο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο.

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε στο νησί, δημιουργήθηκαν προβλήματα σε περιοχές της Λέσβου, καθώς «έσπασε» ο ποταμός Τσικνιάς πλημμυρίζοντας το λεκανοπέδιο της Καλλονής.

Διαβάστε επίσης: «Αίμα και άμμος» στο Ντάλας, αλλά ο ασταμάτητος Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στη νίκη (116-114, vid)

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το ύψος του νερού ανέβηκε γρήγορα, σκεπάζοντας δρόμους και αυλές, ενώ σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Ενώ οι κάτοικοι σημειώνουν ότι η ποσότητα του νερού ήταν πρωτόγνωρη, οι Αρχές έλαβαν κλήσεις για πλημμυρισμένα καταστήματα, αποθήκες και σπίτια.

Παράλληλα, η κυκλοφορία διακόπηκε σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου, κυρίως μεταξύ Καλλονής – Σκάλας Καλλονής και Αρίσβης – Αγίας Παρασκευής, όπου το οδόστρωμα μετατράπηκε σε ποτάμι.

Οχήματα ακινητοποιήθηκαν μέσα σε πλημμυρισμένα σημεία, ενώ αρκετοί οδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Κλειστά τα σχολεία

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σε συνεργασία με τον εντεταλμενο σύμβουλο Παιδείας και έπειτα από σύσταση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή, αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 11-11-2025 τα σχολεία.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τους παιδικούς σταθμούς της Δυτικής Λέσβου.

Γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι

«Η ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρού και είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα», τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Νίκος Περιβολάρης.

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Έρχεται το τέλος της ιδιωτικότητας με το Chat Control; – Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος

Τι νόημα έχει «να σφουγγαρίζει κανείς μανιωδώς το πλημμυρισμένο πάτωμα, αφήνοντας τη βρύση ανοιχτή»; Κανένα, αλλά προς μεγάλη...

Φουντώνουν οι αναταράξεις στη ΝΔ από τις κινήσεις Σαμαρά

Όσο ο Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση (με τελευταία κίνηση την αίτησή του στον Άρειο...

Η ενηλικίωση μοιάζει να… αργεί για τη Γενιά Ζ – Το κόστος ζωής και η στεγαστική κρίση φέρνει την ενηλικίωση μετά τα 30

Το πατρικό δεν είναι πλέον μια προσωρινή στάση πριν από την ανεξαρτησία, αλλά η νέα πραγματικότητα για εκατομμύρια...

Διακοπές στην Ευρώπη: Η μεγάλη σύγκριση τιμών σε 7 δημοφιλείς χώρες – Πού τοποθετείται η Ελλάδα;

Ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κοστίζει εντελώς διαφορετικά ποσά,...