Να ηττηθεί στρατηγικά και εκλογικά η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές βάζει στόχο ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες. Δηλώνει πως «θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να σχηματίσουμε κυβέρνηση» και «αν δεν υπάρξει αυτή η δυνατότητα θα πάμε σε δεύτερες εκλογές», απαντώντας στο ζήτημα των συνεργασιών σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές κάλπες.
Σημειώνει πως δεν επανήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή «για ένα ποσοστό» αλλά γιατί αντιλήφθηκε πως «υπήρχε ανάγκη για το πολιτικό σύστημα να επανέλθει η ισορροπία. Δεν υπήρχε προοπτική νίκης απέναντι στον κ. Μητσοτάκη».
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κριτική Μητσοτάκη περί μονοδρόμου και περί χάους αλλά για τα οικονομικά του κόμματός του.
Αναφέρει πως αποτελούν «στίγμα στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου οι υποκλοπές» και υπόσχεται «μια προοδευτική κυβέρνηση με την ΕΛΑΣ σε θέση ευθύνης» να «αφήσει ελεύθερη τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».
Σχολιάζει σκωπτικά πως η κυβέρνηση είναι μόνιμος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και υπογραμμίζει πως «ο τελευταίος που μπορεί να δίνει συμβουλές δημοσιονομικής σταθερότητας στην ΕΛΑΣ είναι ο Κ. Μητσοτάκης».

