Στα κάγκελα οι παθολόγοι με τις απειλές περί συνταγογράφησης του Άδωνι Γεωργιάδη

Date:

Share post:

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να έχουν σοβαρές κυρώσεις.

«Είμαι πολύ κοντά για πιο δραστικά μέτρα ως προς το πώς οι ιατροί ενός νομού θα στελεχώνουν το τοπικό νοσοκομείο και αναφέρομαι σε ιδιώτες ιατρούς. Η Λακωνία για παράδειγμα έχει ιδιώτες παθολόγους ιατρούς. Είναι παντελώς αδιανόητο για εμένα ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο δίπλα του που έχει έλλειψη παθολόγων. Ένας ιατρός όταν κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του κράτους γίνεται κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας του κράτους. Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή την στιγμή γιατί πριν φτάσω στην τελική μου απόφαση θέλω να δω μήπως υπάρξει αυτόβουλη απόφαση των ιδιωτών ιατρών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Κάτι που έμμεσος πλην σαφώς ξεκαθαρίζει ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, οι προσλήψεις γιατρών που θα καλύψουν ικανό αριθμό οργανικών θέσεων, είναι κάτι που δεν προβλέπεται, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για οριζόντια τιμωρητικά  μέτρα  των ιατρών που υπερβαίνουν τον μέσο όρο στην συνταγογράφηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του κλινικού έργου των Παθολόγων, αλλά και την απώλεια του δικαιώματος του ασθενούς σε νεότερες διαγνωστικές τεχνικές και θεραπείες υψηλού κόστους.

«Όσον αφορά τις απειλές επίταξης, αυτές έχουν να κάνουν με κρίσεις υγείας, όπως η πανδημία που βιώσαμε, τότε που οι υγειονομικοί χειροκροτηθήκανε για την προσφορά τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελεί πολιτική επιλογή μιας κυβέρνησης που θα την χαρακτηρίζει», απαντούν οι γιατροί.

Πάντως, ακόμη και αν εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας το μέτρο, τότε οι συνέπειες για τους ασθενείς αναμένεται να είναι τραγικές, καθώς θα πρέπει να κάνουν ουρές έξω από τα Κέντρα Υγείας για να συνταγογραφήσουν τη θεραπεία τους, αφού οι γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ελάχιστοι.

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...