Οι Aμερικανοί αναγνωρίζουν ότι χτυπήθηκε το Patriot – Οι Ρώσοι αποδεκατίζουν 3 ουκρανικές ταξιαρχίες

Date:

Share post:

Τελικά οι Ουκρανοί λένε παραμύθια… αφού δήλωσαν ψευδώς ότι κατέρριψαν 6 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (στιλέτο σημαίνει το όνομα του πυραύλου)… αλλά πως τελικά χτυπήθηκε το αμερικανικό σύστημα Patriot;
Ο πύραυλος Kinzhal αναπτύσσει ταχύτητες 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και κατά την κάθοδο του προς τον στόχο κανένα σύστημα αεράμυνας, ούτε τα αναβαθμισμένα Patriot μπορούν να αντιμετωπίσουν…
Αυτό το ξέρουν οι Αμερικανοί, το ξέρουν οι Ρώσοι και το κατάλαβαν οι Ουκρανοί, αφού από τους 6 Kinzhal που εκτόξευσαν στις 16 Μαίου 2023… κανένας δεν καταρρίφθηκε…
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι αποδεκατίζουν 3 Ουκρανικές ταξιαρχίες σε σύνολο 12… και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση των Ουκρανών…
Στο Bakhmut όπου διεξάγονται οι πιο σκληρές μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις και οι Wagner συνεχίζουν την προέλαση τους σε λίγες ημέρες όλο το Bakhmut θα πέσει… οι Ουκρανοί σημείωσαν κάποιες επιτυχίες λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut αλλά η απάντηση τους ήταν αδύναμη… οι Ρώσοι έχουν τον έλεγχο των κινήσεων….

Reuters: Αμερικανός αξιωματούχος θεωρεί δυνατή την επισκευή του συστήματος αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot (SAM) που μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία στο Κίεβο πιθανότατα καταστράφηκε, αλλά θα μπορούσε να επισκευαστεί στην Ουκρανία, ανέφερε το Reuters

Σύμφωνα με πηγές Αμερικανών αξιωματούχων, το Patriot πιθανότατα «δέχθηκε κάποια ζημιά» από το χτύπημα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Το σύστημα αεράμυνας, «προφανώς, δεν καταστράφηκε» ολοσχερώς.
«Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία συζητούν ήδη τον καλύτερο τρόπο επισκευής του συστήματος και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από την Ουκρανία».
Η αμερικανική πλευρά αναμένει να λάβει επιπλέον πληροφορίες για το τι συνέβη.
Ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ζημιά στα συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία… αλλά διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να επισκευάσει το Patriot.
To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ένα αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.

Αποκάλυψη Hersh: Ευρωπαίοι με επικεφαλής την Πολωνία ζητούν από τον Zelensky να σταματήσει τον πόλεμο

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος υποστηρίζει πως μια ομάδα κρατών της Ευρώπης με επικεφαλής την Πολωνία προτρέπει μυστικά τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Της ομάδας των κρατών της ΕΕ ηγείται η Πολωνία.
Η ομάδα αυτή καλεί κρυφά τον Zelensky να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τη σύγκρουση, ακόμα και αν αυτό απαιτεί την παραίτησή του» υποστηρίζει ο Hersh, αναφέροντας πως σε αυτήν την ομάδα είναι κράτη της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, όπως η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία.

Οι ρώσοι καταστρέφουν τις ταξιαρχίες των Ουκρανών

Η ρωσική ομάδα «Νότος» χτύπησε τις συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κοντά στο Bakhmut και άλλους οικισμούς με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος.
Συγκεκριμένα χτυπήθηκαν ουκρανικά στρατεύματα στις περιοχές των οικισμών Bakhmut, Minkovo, Kurakhovo και Gornyak».
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης των ταγμάτων της 24ης και 57ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επίσης δέχθηκε ισχυρό πλήγμα η 110η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Avdiivka, καθώς και η 24η ταξιαρχία στην περιοχή Dzerzhinsky.
Ρουκέτες από το βαρύ φλογοβόλο σύστημα Solntsepek έπληξαν τη συσσώρευση στρατιωτών του τάγματος της 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας»,

Το 70% της 79ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης της Ουκρανίας αποδεκατίστηκε

Οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν τουλάχιστον το 70% των στρατιωτών της ουκρανικής ταξιαρχίας επίθεσης στη Maryinka
Η 79η χωριστή ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης προσπάθησε να αποσυρθεί με την υποστήριξη του πυροβολικού της, αλλά οι Ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν αυτή την προσπάθεια.
Οι Ουκρανοί είχαν περιορισμένο απόθεμα πυρομαχικών.
Οι Ρώσοι ελέγχουν τους δρόμους κοντά στη Maryinka.
Τουλάχιστον το 70% της Ουκρανικής ταξιαρχίας καταστράφηκε».

Η υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία αρχίζει να μειώνεται

Το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια εκτιμάει ότι η υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αρχίζει να μειώνεται
Επίσης προβλέπει επίσης ότι η τρέχουσα φάση έντονων εντάσεων στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα είναι μακροχρόνια.
«Είμαστε ξεκάθαρα εγκλωβισμένοι σε μια περίοδο έντονης και πιθανώς παρατεταμένης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Και δεν έχουμε κάποιο μαγικό για να το αντιμετωπίσουμε.
Αυτός ο πόλεμος η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έδειξε ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αμυνθεί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της άνω βουλής του Κογκρέσου, Menedez, που εκπροσωπεί το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, παραδέχτηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του κόσμου δεν καταδικάζουν, σε αντίθεση με τη Δύση, τις ενέργειες της Ρωσίας στην κρίση, γύρω από την Ουκρανία.
«Και ενώ μπορούμε να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι περισσότερα από 140 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έναντι 35 αποχών, αυτά τα 35 κράτη, όπως τόνισαν πρόσφατα οι Financial Times, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού»

«Ανίκητος ο εχθρός των ΗΠΑ»

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Salivan, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία έχει γίνει ένας αδυσώπητος εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ρωσία υπό τον Putin είναι ένας αδυσώπητος αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Putin πιστεύει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τις ΗΠΑ, σε μια σύγκρουση πολιτισμών.
Πρέπει να κατανοήσουμε τον εχθρό»

Μίλησε, μάλιστα, για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος ασφαλείας που στρέφεται κατά της Ρωσίας από τη συλλογική Δύση.
«Δεύτερον, πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε, μέσω του ΝΑΤΟ και της εντατικής διμερούς και πολυμερούς διπλωματίας, μια αρχιτεκτονική ασφάλειας που προστατεύει όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο από τη ρωσική επιθετικότητα».

«Τρίτον, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στη ρωσική κυβέρνηση», υποστήριξε ο πρώην πρέσβης.
Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να συνεχίσουν τη διπλωματική συνεργασία με τη Ρωσία.
Τέταρτον, όσο δύσκολο κι αν είναι να διεξάγουμε διπλωματία σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να αρνηθούμε να συνεργαστούμε με την ρωσική κυβέρνηση όταν το απαιτούν τα συμφέροντά μας τόνισε ο Salivan που ήταν επικεφαλής της πρεσβείας στη Ρωσία το 2020-2022.

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...