Έρευνα aboutpeople: Γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε;

Date:

Share post:

Oι ερωτώμενοι στη μετεκλογική έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7 κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια “αναπάντεχη ερώτηση: Αν τις τελευταίες 2 εβδομάδες ασχολήθηκαν περισσότερο με τις ευρωεκλογές ή με τα πρόσφατα μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Το 39,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ασχολήθηκε περισσότερο με τις ευρωεκλογές, ενώ το 36,3% με τα αθλητικά γεγονότα. Ειδικά στους άνδρες τα αποτελέσματα είναι: 36% ευρωεκλογές – 49,9% αθλητικά γεγονότα.

Τρεις στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν ότι αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν τον τελευταίο μήνα.

Η ικανοποίηση από τον διάλογο μεταξύ των κομμάτων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ικανοποίησε τους 9 στους 10 ερωτώμενους.

Το 54,2% δήλωσε ότι έκανε την επιλογή του λιγότερου κακού κόμματος, ενώ το 39,4% έκανε θετική επιλογή, ψηφίζοντας κάποιο κόμμα γιατί θεώρησε ότι είναι το καλύτερο. Σημειώνουμε ότι τα αντίστοιχα ποσοστά στις εκλογές του 2023 ήταν 49,1% – 48,2%.

Με το μυαλό στην κυρίως στην Ελλάδα ψήφισε το 58,4%, ενώ με το μυαλό κυρίως στην Ευρώπη ψήφισε το 38,6%

3 στους 10 ερωτώμενους δήλωσαν ότι το κόμμα που επέλεξαν χθες, δεν το είχαν ξαναψηφίσει στο παρελθόν

Στην ερώτηση για τους λόγους που ο καθένας και η καθεμία ψήφισαν το κάθε κόμμα (μέχρι 2 επιλογές), 40,5% δηλώνει ότι έκανε την επιλογή του βάση των θέσεων του κόμματος, 28,3% για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, 28% γιατί έχει τον καλύτερο ηγέτη, 23,6% γιατί έχει τους καλύτερους υποψηφίους, 15,6% γιατί ψηφίζει πάντα το ίδιο κόμμα και 9% για να στείλει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και συμμετείχαν 1002 άτομα.

spot_img

Related articles

Ενημέρωση από τον Δήμο για τους καθαρισμούς των οικοπέδων & τον κανονισμό Πυροπροστασίας – Ποιους αφορά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σχετικά με τους καθαρισμούς των οικοπέδων και τον κανονισμό Πυροπροστασίας  Αναλυτικά: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ...

Τι συμβαίνει με τα ξερά χόρτα & κλαδιά σε Ραφήνα και Πικέρμι – Ολόκληρες ντάνες στο Κόκκινο Λιμανάκι! (φωτό & βίντεο)

Μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων σε Ραφήνα και Πικέρμι που βλέπουν ντάνες από ξερά χόρτα και κλαδιά...

Γιατί η NASA θα προσθέσει ένα «τεχνητό άστρο» στον ουρανό

Μια νέα φωτεινή κουκκίδα θα προστεθεί στα άστρα του ουρανού των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας. Η NASA προγραμματίζει για το...

Διαζύγιο: Μήπως ο γάμος σας είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει;

Κάθε σχέση περνά από δοκιμασίες και δυσκολίες. Άλλες διαχειρίσιμες, άλλες πάλι όχι. Αν ένας γάμος βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης,...