Χαστούκι στον Μητσοτάκη, άχρηστοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης

Date:

Share post:

Οι ψηφοφόροι έδωσαν ένα γερό χαστούκι στη ΝΔ, όμως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται ανίκανοι να εκμεταλλευθούν τις μεγάλες απώλειες του κυβερνώντος κόμματος.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέστη την πρώτη εδώ και πέντε χρόνια εκλογική ήττα της. Οι ψηφοφόροι τούς έδωσαν ένα γερό χαστούκι. Το οποίο θα ήταν μεγαλύτερο αν οι δημοσκόποι δεν έπαιζαν επί μήνες το παιχνίδι « η ΝΔ πιάνει το στόχο του 33%» .

Όμως, παρά τις μεγάλες απώλειες της ΝΔ, τα δύο κόμματα που ακολουθούν-και ήταν κυβερνητικά κόμματα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν- αποδεικνύονται ανίκανα να τις εκμεταλλευθούν, βολοδέρνουν γύρω από μικρομεσαία ποσοστά και είναι χορηγοί του κ. Μητσοτάκη. Το είχαμε γράψει εγκαίρως.

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά την ελάχιστη άνοδό του από τις περσινές εκλογές, απέτυχε παταγωδώς. Δεν πέτυχε κανένα στόχο του. Ούτε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να εκμεταλλευθεί στο ελάχιστο τη μεγάλη πτώση της ΝΔ. Είναι ολοφάνερο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και ο κ. Ανδρουλάκης έχει υποχρέωση να παραμερίσει.

Συνοψίζουμε: το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κόλαφος για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Οι ψηφοφόροι τούς κατέβασαν τα αυτιά. Διασώζονται μόνο γιατί οι δύο που ακολουθούν είναι άχρηστοι. Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παραμερίσουν Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και αρχίσουν οι διεργασίες για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού πόλου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για όλους και πρωτίστως για τον τόπο.

Τα σημάδια για το σημερινό αποτέλεσμα υπήρχαν, κάποιοι τα είχαμε εγκαίρως επισημάνει. Τώρα, στην επόμενη φάση, έχει μεγάλη αξία η ρήση της Γραφής: «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»

ΥΓ: Για την προκλητική ομοιομορφία των δημοσκοπήσεων, η οποία δεν κατέγραφε πρόθεση ψήφου αλλά διαμόρφωνε το αποτέλεσμα με την «εκτίμηση» (και στην περίπτωση της ΝΔ έπεσαν τραγικά έξω), θα χρειαστεί να γράψουμε τις επόμενες μέρες.

 

spot_img

Related articles

Ενημέρωση από τον Δήμο για τους καθαρισμούς των οικοπέδων & τον κανονισμό Πυροπροστασίας – Ποιους αφορά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σχετικά με τους καθαρισμούς των οικοπέδων και τον κανονισμό Πυροπροστασίας  Αναλυτικά: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ...

Τι συμβαίνει με τα ξερά χόρτα & κλαδιά σε Ραφήνα και Πικέρμι – Ολόκληρες ντάνες στο Κόκκινο Λιμανάκι! (φωτό & βίντεο)

Μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων σε Ραφήνα και Πικέρμι που βλέπουν ντάνες από ξερά χόρτα και κλαδιά...

Γιατί η NASA θα προσθέσει ένα «τεχνητό άστρο» στον ουρανό

Μια νέα φωτεινή κουκκίδα θα προστεθεί στα άστρα του ουρανού των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας. Η NASA προγραμματίζει για το...

Διαζύγιο: Μήπως ο γάμος σας είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει;

Κάθε σχέση περνά από δοκιμασίες και δυσκολίες. Άλλες διαχειρίσιμες, άλλες πάλι όχι. Αν ένας γάμος βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης,...