Συναγερμός στην Κύπρο μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο. Απογειώθηκαν τα ελληνικά F16. Πτήση προς Λάρνακα επιστρέφει στην Αθήνα.
Συναγερμός σήμανε γύρω στις 9 και 30 μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο με κατεύθυνση την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ σήμανε συναγερμός στην Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και το προσωπικό οδηγήθηκε προληπτικά στα υπόγεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ σήμανε συναγερμός στην Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και το προσωπικό οδηγήθηκε προληπτικά στα υπόγεια.
Απογειώθηκαν τα ελληνικά f-16 προς αναχαίτιση του ύποπτου αντικειμένου.
Ο συναγερμός έληξε λίγο πριν τις 10 και το προσωπικό της Αμερικανικής πρεσβείας επέστρεψε στα καθήκοντά του. Η παρουσία των ελληνικών μαχητικών στους αιθέρες έγινε αντιληπτή και από πολίτες. Το Υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 και 30 αναβλήθηκε ενώ αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας η ώρα 12.
Στην Αθήνα επιστρέφει η πρωινή πτήση (902) της Aegean προς Λάρνακα, καθώς έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κύπρου λόγω στρατιώτικης δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Sigmalive, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης, αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η πτήση επιστρέφει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η επιστροφή της πτήσης συνδέεται με το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε και την απογείωση των F16.

