Τι μέρα κι αυτή στη Ραφήνα… Το πρωί χειροβομβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε πεζοδρόμιο. Υπάρχουν τα μόνιμα βλήματα. Κάπου ακούστηκε και για όλμο… Και πάνω που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν κάτω από τη Ραφήνα υπάρχει ξεχασμένη αποθήκη πυρομαχικών, βλέπουμε και τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά να περνά την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος.
Ε, άνθρωποι είμαστε κι εμείς. «Λέτε να την κρατήσουν;» αναρωτήθηκαν οι πιο αισιόδοξοι.
«Λες να βγήκαν χειροπέδες;» οι ακόμη πιο αισιόδοξοι.
Αλλά τελικά η Δήμαρχος είχε κληθεί να καταθέσει για τη σοβαρή υπόθεση του δημοτικού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων και την εξαφάνιση του σκύλου που πλέον διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.
Μαζί της κατέθεσε και ο Βασίλης Μπουρνιάς, μετά την κατεπείγουσα εξέλιξη που προκάλεσε η προσφυγή των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Κώστα Ξηντάρα, Βαγγέλη Μπουρνούς και Ανδρέα Βασιλόπουλου, οι οποίοι ζήτησαν να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη, να διασφαλιστούν οι καταγραφές των καμερών και να εξακριβωθεί ποιος απομάκρυνε το ζώο από τον χώρο.
Μετά την κατάθεσή της, η Δήμαρχος μας δήλωσε:
«Η προσφυγή των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων στις αρμόδιες αρχές κινείται στην ίδια κατεύθυνση με όσα είχαμε δηλώσει ότι θα πράξουμε και εμείς. Το σημαντικό είναι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, να μάθουμε τι απέγινε το ζώο και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Ο Δήμος θα συνδράμει με κάθε διαθέσιμο στοιχείο.»
Κάπως έτσι λύθηκε και το μυστήριο της επίσκεψης. Μπήκε, κατέθεσε και βγήκε.
Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται μέχρι νεωτέρας, μια απολύτως φυσιολογική μέρα στη Ραφήνα:
Χειροβομβίδα είχαμε.
Βλήματα έχουμε πολλά χρόνια τώρα…
Δήμαρχο στο Τμήμα είχαμε.
Αν μέχρι το βράδυ βρεθεί και όλμος, κλείσαμε για σήμερα.

