Νέοι περιορισμοί στο Χάρβαρντ, από την κυβέρνηση Τραμπ – Υπό καθεστώς «ενισχυμένης επίβλεψης κεφαλαίων», το πανεπιστήμιο

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Κλιμακώνει την εκστρατεία της κατά του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέτοντας νέους περιορισμούς σε ομοσπονδιακά κονδύλια για φοιτητική βοήθεια, επικαλούμενη ανησυχίες για την «οικονομική κατάσταση» του παλαιότερου και πλουσιότερου πανεπιστημίου στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι έθεσε το Χάρβαρντ υπό το καθεστώς «ενισχυμένης επίβλεψης κεφαλαίων», λόγω «αυξανόμενων ανησυχιών όσον αφορά την οικονομική κατάσταση».

Σύμφωνα με το υπουργείο, το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος.

«Οι φοιτητές θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, αλλά το Χάρβαρντ θα οφείλει να καλύπτει τις αρχικές καταβολές προκειμένου να εγγυάται ότι το πανεπιστήμιο δαπανά τα δημόσια κεφάλαια με υπεύθυνο τρόπο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ.

Εξάλλου το υπουργείο αξιώνει από το Χάρβαρντ να «παρέχει μια αμετάκλητη επιστολή πίστωσης 36 εκατομμυρίων δολαρίων ή άλλη οικονομική εγγύηση που κρίνεται αποδεκτή».

Η νέα αυτή επίθεση κατά του πανεπιστημιακού ιδρύματος γίνεται λίγο καιρό ύστερα από μια πρώτη δικαστική νίκη του Χάρβαρντ απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, η οποία το κατηγορεί ότι εξυπηρετεί στην καλλιέργεια της ιδεολογίας «γουόκ» (woke) και ότι δεν προστάτευσε επαρκώς τους Εβραίους φοιτητές του κατά τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, δικαστής της Βοστώνης έδωσε εντολή για την ακύρωση του παγώματος χρηματοδοτήσεων ύψους περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση. Στην απόφασή της η δικαστής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποίησε τον αντισημιτισμό ως προπέτασμα καπνού» για να προβεί σε μια «ιδεολογικά υποκινούμενη» επίθεση.

Το Χάρβαρντ, το οποίο δεν έχει αντιδράσει στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε χθες ότι άρχισε να ανακτά μέρος των κεφαλαίων που είχαν παγώσει.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την καταβολή 46 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησης στην έρευνα από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ένα πρώτο στάδιο και ελπίζουμε να δούμε όλες τις χρηματοδοτήσεις μας να αποκαθίστανται από την πλευρά όλων των υπηρεσιών του κράτους», αναφέρει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

Πηγές Reuters, ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– –

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Μα γιατί οι ΗΠΑ χάνουν στους πολέμους; – Καθηγητής του Χάρβαρντ απαντάει στο αίνιγμα

Παρότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον ισχυρότερο στρατό στον πλανήτη, με προϋπολογισμούς στην άμυνα που αγγίζουν το 1 τρισ....

P.A.U.S.E.: Η πρωινή μέθοδος που μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα

Ας το παραδεχτούμε, δυστυχώς δεν ξεκινούν όλα τα πρωινά ήρεμα. Χτυπάει το ξυπνητήρι και, πριν προλάβουμε να ανοίξουμε καλά καλά...

Ξηρασία και λειψυδρία: Ανοχύρωτη η Ευρώπη στις επαναλαμβανόμενες κρίσεις – Απροστάτευτοι οι αγρότες

Οι καύσωνες και οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού άφησαν το 35% των εδαφών στης Ευρώπης εκτεθειμένο στην ξηρασία...

Οι δουλειές που (δεν) γίνονται και οι στυμμένες λεμονόκουπες…

Πώς οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη από το 2019 και μετά φτιάχνουν μια πλαστή εικόνα, με μεγάλα λόγια και με...