Τα αεροδρόμια σε Κοπεγχάγη και Όσλο επαναλειτούργησαν μετά από υπέρπτηση drones – «Ικανός ο χειριστής τους», λέει η αστυνομία

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Όσλο επαναλειτούργησαν σήμερα αφού είχαν κλείσει χθες, Δευτέρα, εξαιτίας της παρουσίας άγνωστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και τα αεροδρόμια.

Στην Κοπεγχάγη, «τα drones εξαφανίσθηκαν και το αεροδρόμιο είναι και πάλι ανοιχτό», δήλωσε ο αστυνομικός αξιωματούχος Γιάκομπ Χάνσεν.

Η δανική αστυνομία δήλωσε επίσης σήμερα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εξαιτίας των οποίων έκλεισε χθες το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, φαίνεται πως χειριζόταν «ένας ικανός χειριστής», προσθέτοντας ότι δεν έχουν εντοπισθεί ύποπτοι.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κάποιον που θα αποκαλούσαμε ικανό χειριστή», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Γενς Γέσπερσεν σχετικά με τα drones που παρατηρήθηκαν στην Κοπεγχάγη.

«Είναι κάποιος ο οποίος έχει τις ικανότητες, τη βούληση και τα εργαλεία για να επιδειχθεί κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο Γέσπερσεν, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν τα επεισόδια στη Δανία και τη Νορβηγία συνδέονται.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης έκλεισε για τέσσερις ώρες, όταν δύο ή τρία μεγάλα drones εθεάθησαν να πετούν πολύ κοντά, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ το αεροδρόμιο του Όσλο έκλεισε για τρεις ώρες αφού εθεάθησαν δύο drones, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το αεροδρόμιο της νορβηγικής πρωτεύουσας επαναλειτούργησε σήμερα στις 03:15 (τοπική ώρα, 04:15 ώρα Ελλάδας).

Ο Γέσπερσεν δήλωσε πως τα drones στη Δανία ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις αναβοσβήνοντας τα φώτα τους, πριν εξαφανισθούν έπειτα από ώρες.

Πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια αναμένονται και σήμερα μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ανακοινώθηκε από τα δύο αεροδρόμια.

Οι δανικές και οι νορβηγικές αρχές εργάζονται μαζί σχετικά με τα επεισόδια αυτά, υπογράμμισε ο αστυνομικός αξιωματούχους Γιάκομπ Χάνσεν, διευκρινίζοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Η προέλευση των drones, τα οποία εξαφανίσθηκαν χωρίς να αναχαιτισθούν, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, παραδέχθηκε ο Χάνσεν.

«Στο στάδιο αυτό, δεν γνωρίζουμε» αν τα αεροσκάφη αυτά μπορεί να είναι ρωσικής προέλευσης, διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– –

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και… τώρα ΟΑΚΑ

Το βλέμμα όλων στον Ολυμπιακό βρίσκεται προφανώς στο Final Four της Euroleague, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα...

«Εσύ πέτα την μπάλα και τ’ άλλα είναι δική μου δουλειά»

Οι «πτήσεις» του Κάρεϊ Σκάρι και τα εντυπωσιακά καρφώματα του Αμερικανού πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού θα μείνουν στην...

«Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές

Ακόμη μία επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ιράν, το οποίο απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή «αν δεν υπογράψει...

Υποκλοπές: Όταν η καχυποψία απέναντι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου γίνεται βεβαιότητα

Είναι να αναρωτιέται κανείς για πόσο ακόμα οι ταγοί της Δικαιοσύνης θα βάζουν «τρικλοποδιές» με τη στάση τους...