Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ σκοπεύει να θέσει στο τραπέζι και το ζήτημα των αγορών ρωσικού πετρελαίου κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα.
«Πιστεύω πως θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Τραμπ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία για την επανεκκίνηση των κινεζικών αγορών αμερικανικής σόγιας, που είχαν παγώσει λόγω των προηγούμενων εμπορικών εντάσεων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, αποκαλύπτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη εκφράσει προθυμία για μια «αποκλιμάκωση» στον τομέα αυτό — με πιθανή συμμετοχή και της Κίνας στη διαδικασία.
Επίσης ο Τραμπ δήλωσε ότι Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να ασκήσει «μεγάλη επιρροή» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Πηγές: Reuters, AFP
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– –
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!
Source link

