Με σκληρή γλώσσα και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών, δημόσια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα social media από τον Βασίλη Μοτσάκο εκπροσωπώντας το νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε και καταγράφει ένα σοβαρό θεσμικό ζήτημα στον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων και Οικοπεδούχων ΔΙΩΝΗΣ Πικερμίου.
Το κείμενο κάνει λόγο για αδιαμφισβήτητη εκλογική ετυμηγορία που δεν εφαρμόζεται στην πράξη, για παρατεταμένη άρνηση παράδοσης της διοίκησης και για μια κατάσταση που κρατά τον Σύλλογο σε διοικητική παράλυση. Πρόκειται για μια καταγγελία που δεν στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θέτει ευθέως το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμότητας και της θεσμικής ευθύνης απέναντι στα ίδια τα μέλη.
Η ανάρτηση στα social
Στις 18 Ιανουαρίου 2026 η εκλογική διαδικασία στον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων και Οικοπεδούχων ΔΙΩΝΗΣ Πικερμίου ολοκληρώθηκε κανονικά, με αυξημένη συμμετοχή και αποτέλεσμα απολύτως σαφές και αδιαμφισβήτητο. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα: από τα εννέα (9) μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, επανεξελέγησαν μόνο δύο (2). Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος δεν έλαβαν εκ νέου την εμπιστοσύνη των μελών. Η απόφαση του εκλογικού σώματος δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Παρά το αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει μέχρι σήμερα παραλάβει τη διοίκηση του Συλλόγου, με επίκληση διαδικαστικών κινήσεων που δεν αναστέλλουν ούτε ακυρώνουν τη βούληση των μελών.
Η επίκληση εκκρεμοτήτων ως άλλοθι για τη μη παράδοση της διοίκησης συνιστά θεσμική εκτροπή και δεν βρίσκει έρεισμα στη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου. Η παρατεταμένη άρνηση παράδοσης καθηκόντων κρατά τον Σύλλογο σε κατάσταση αδράνειας, ακυρώνει στην πράξη την απόφαση των μελών και υπονομεύει τη θεσμική του συνέχεια. Ο Σύλλογος δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί υπό καθεστώς ομηρίας. Ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους: ο Σύλλογος δεν είναι προσωπικός χώρος και τσιφλίκι κανενός. Ανήκει αποκλειστικά στα μέλη του και διοικείται από αυτούς που εκείνα εξέλεξαν. Παράλληλα, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης ενασχόλησης με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη Διώνη και επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Ιδιαίτερα οξύ είναι το ζήτημα της κατάστασης των δρόμων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους. Τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω διοικητικής αδράνειας και απαιτούν άμεσες λύσεις.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τη δημοκρατική τάξη και τη νομιμότητα. Για τον λόγο αυτό, και εφόσον συνεχίζεται η παρεμπόδιση της ομαλής παράδοσης της διοίκησης, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας του Συλλόγου. Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Οικοπεδούχων ΔΙΩΝΗΣ Πικερμίου προχωρά μπροστά. Με σεβασμό στη βούληση των μελών του, στη δημοκρατική τάξη και με ξεκάθαρη απαίτηση να γίνονται αποδεκτά τα αποτελέσματα των εκλογών, χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις

