Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα νερά του Σηκουάνα παραμένουν ακατάλληλα για κολύμβηση

Date:

Share post:

Ο ποταμός Σηκουάνας εξακολουθεί να αποτυγχάνει στους ελέγχους ποιότητας του νερού, ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον Σηκουάνα είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου, των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Στις 18 Ιουνίου, το επίπεδο του E Coli ήταν 10 φορές πάνω από το αποδεκτό επίπεδο και ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από το ανώτατο όριο των 1.000 μονάδων ανά 100 χιλιοστόλιτρα που χρησιμοποιεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου.

Οι μετρήσεις για τα βακτήρια του εντερόκοκκου ήταν καλύτερες, αλλά εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μη ασφαλή επίπεδα για αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

«Η ποιότητα του νερού παραμένει υποβαθμισμένη λόγω των δυσμενών υδρολογικών συνθηκών, της μικρής ηλιοφάνειας, των εποχιακών θερμοκρασιών που είναι κάτω του μέσου όρου και της ρύπανσης στα ανάντη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της δημάρχου Αν Ινταλγκό – που μεταξύ άλλων έχει υποσχεθεί να βουτήξει η ίδια στον Σηκουάνα πριν από τους αθλητές.

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...