Μέσα σε μόλις δύο ημέρες το Μαξίμου “άδειασε” και “μάζεψε” τέσσερις υπουργούς, που έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση με δηλώσεις τους.
Έστω και εάν σε κάποιες περιπτώσεις οι υπουργοί έκαναν απλά το… λαγό και πήραν τελικά το μουντζούρη μετά τις αντιδράσεις στα κυβερνητικά σχέδια, η συνολική εικόνα της κυβέρνησης είναι μία εικόνα ασυνεννοησίας και αλλεπάλληλων “μπρος πίσω”.
Η αρχή του (νέου) κύκλου αδειάσματος υπουργών έγινε μετά τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, για αύξηση της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
Φοβούνται την οργή των ελεύθερων επαγγελματιών
Η ΝΔ άλλωστε είχε πάρει στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου 45,6%, στους ελεύθερους επαγγελματίες/απασχολούμενους. Και δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κοινό που ψηφίζει με την τσέπη του, ο κ. Θεοχάρης υπέστη άδειασμα εις διπλούν.
Τον υφυπουργό Οικονομικών άδειασε πρώτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και εν συνεχεία ο ίδιος ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Εν τω μεταξύ μάλιστα ο ίδιος ο κ. Θεοχάρης προχωρήσε σε διευκρινιστική δήλωση, μαζεύοντας όσα είχε πει. Πάντως ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα για τον υφυπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Θεοχάρης φέρεται εξάλλου απλώς να “κάρφωσε” το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, που αναζητεί απεγνωσμένα έσοδα, ιδίως μετά και τις τεράστιες καταστροφές με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

