Νέες «πλατείες» φοβάται το Μαξίμου

Date:

Share post:

«Νέοαγανακτισμένοι», με οργή για το πολιτικό σύστημα, διαμορφώνουν το νέο σκηνικό στην Ελλάδα

Στο ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου είναι εμφανές ότι βρίσκεται η τροπή την οποία θα λάβουν οι διαμαρτυρίες. Είναι ένα νέο κύμα αγανάκτησης κατά της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος, το οποίο η κυβέρνηση απεύχεται να λάβει διαστάσεις μνημονιακών εποχών. Η κυβέρνηση πλέον δέχεται πλήγμα στην εικόνα που καλλιέργησε ως δύναμη κανονικότητας και αλλαγών στις δομές του κράτους. 

Το γεγονός ότι το διακύβευμα αυτή τη φορά δεν είναι η οικονομία, πλέον το πολιτικό σύστημα εισέρχεται σε ένα νέο, θολό τοπίο, διότι η κοινωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Για πρώτη φορά, οι διαμαρτυρίες ξεφεύγουν από το παλαιοκομματικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομοσχέδια με… χαρτί προτεραιότητας – Ποια κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργικό «φραγμό» στις εκλογές της 9ης Απριλίου

Χωρίς ταξικό ή κομματικό πρόσημο, οι νέο – αγανακτισμένοι προκαλούν δημοσκοπικό σεισμό και «βλέπουν» στην παρούσα κυβέρνηση όλες εκείνες τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και της αναξιοκρατίας. Διαμαρτύρεται, για όλα αυτά τα χρόνια, για τις ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό και για τη διαχρονική αδυναμία να δοθούν λύσεις στις παθογένειες.

Στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων μπαίνει επίσης ένας ακόμα κρίσιμος παράγοντας. Αφορά τη νέα γενιά, η οποία έως σήμερα δεν είχε προτεραιότητα στις κομματικές μετρήσεις. Κυρίως γιατί εμφανίζονταν αποστασιοποιημένη από τις πολιτικές εξελίξεις. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και πλέον η νέα γενιά πρωτοστατεί σε ένα νέο κύμα αγανάκτησης.

«Μικροπολιτικά τερτίπια»

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει αυτό το νέο κύμα. Τόνισε, χθες, στο υπουργικό: «οι νέοι μας οι οποίοι διαμαρτύρονται με ευπρέπεια έχουν πιστεύω κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι, το ίδιο και οι γονείς τους».

Νέες πληγές στο «γαλάζιο επιτελικό κράτος»

Η αναποτελεσματικότητα σε κάποιους τομείς της γαλάζιας πολιτικής- όπως η λειτουργία των δημόσιων οργανισμών (ΟΣΕ κλπ), η οργάνωση δημόσιων υπηρεσιών (ζημιές σε κακοκαιρίες, πυρκαγιές κλπ) -έχει προκαλέσει πληγές στην κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της 4ετίας, το λεγόμενο επιτελικό κράτος δέχτηκε αρκετές φορές σφοδρή κριτική.

Ο πρωθυπουργός σκιαγραφεί μέσω της δήλωσης του πως κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, δίνοντας βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα. «Το μέγεθος του χρέους που έχουμε να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα το οποίο δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλουμε να αλλάξουμε δραστικά. Ένα σύστημα που παρά τα μεγάλα εμπόδια αλλάζουμε μέρα με τη μέρα, αλλά πρέπει να το αλλάξουμε ριζικά”, αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει “Και ξέρω ότι ταυτόχρονα αναμετριόμαστε και με τις υψηλές προσδοκίες που οι πολίτες έχουν από εμάς. Γι’ αυτό και οι μάχες μας, μάχες όλων σας, όλων μας, με τις πολλές «νησίδες» της καθυστέρησης που αντιστέκονται, αυτή είναι μία μάχη η οποία πρέπει να ενταθεί».

spot_img

Related articles

Ενημέρωση από τον Δήμο για τους καθαρισμούς των οικοπέδων & τον κανονισμό Πυροπροστασίας – Ποιους αφορά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σχετικά με τους καθαρισμούς των οικοπέδων και τον κανονισμό Πυροπροστασίας  Αναλυτικά: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ...

Τι συμβαίνει με τα ξερά χόρτα & κλαδιά σε Ραφήνα και Πικέρμι – Ολόκληρες ντάνες στο Κόκκινο Λιμανάκι! (φωτό & βίντεο)

Μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων σε Ραφήνα και Πικέρμι που βλέπουν ντάνες από ξερά χόρτα και κλαδιά...

Γιατί η NASA θα προσθέσει ένα «τεχνητό άστρο» στον ουρανό

Μια νέα φωτεινή κουκκίδα θα προστεθεί στα άστρα του ουρανού των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας. Η NASA προγραμματίζει για το...

Διαζύγιο: Μήπως ο γάμος σας είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει;

Κάθε σχέση περνά από δοκιμασίες και δυσκολίες. Άλλες διαχειρίσιμες, άλλες πάλι όχι. Αν ένας γάμος βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης,...