Μια δωρεά που αρχίζει να …ξεραίνεται στο πολύπαθο Μάτι – Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας τι κάνει;

Date:

Share post:

Με ένα αναλυτικότατο και κατατοπιστικό άρθρο το In.gr, αναφέρει τη τραγική κατάσταση που είναι ένα πολυδιαφημισμένο χορηγικό έργο της τραγωδίας του 2018. 

Στο πολύπαθο Μάτι, όπου συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2018 η μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία της χώρας, μπορεί η ελπίδα να ξαναγεννήθηκε μαζί με την φύση που δειλά δειλά αποκαθιστά τα καμμένα, ωστόσο οι εικόνες που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το in, στον χώρο που προορίζεται να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην Ανατολική Αττική δημιουργούν θλίψη και απογοήτευση.

Η αναφορά στο οικόπεδο του πρώην Οίκου Ναύτου, όπου προβλέπεται να γίνει ένας σύγχρονος χώρος άθλησης και αναψυχής, έργο που όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει στην περιοχή ένα νέο σημείο αναφοράς.

Όταν ολοκληρωθεί. Διότι φωτογραφίες που ελήφθησαν από το in, χθες 24 Ιουνίου, στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, του Αγίου Πνεύματος, αν μην τι άλλο προκαλούν απογοήτευση. Και αυτό διότι, στην μεγαλύτερη του έκταση ο χώρος έχει καταληφθεί από ξερόχορτα, τα οποία, πλην κάποιων σημείων που έχουν καθαριστεί, έχουν καταλάβει σχεδόν όλο τον χώρο. Αναφορικά με την εκτεταμένη φύτευση που έγινε στον χώρο και παρότι τα δέντρα και οι θάμνοι που έχουν φυτευτεί δείχνουν να «κρατάνε» οι εικόνες με το ξηρό έδαφος δείχνουν ίσως πως είναι θέμα χρόνου να ξεραίνουν τα φυτά και τα δέντρα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του in, ο χώρος θα έπρεπε ήδη να έχει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αντί μιας υδροφόρας που πηγαίνει και ποτίζει. Να σημειώσουμε πως δεν έχει ξεκινήσει ούτε η ανακατασκευή – αποκατάσταση των κτιρίων, που βρίσκονται στο ακίνητο εντός Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έργο που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας Αττικής.

Λεπτομέρειες του έργου

Στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από τον χώρο, αναγράφεται σχετικά με το έργο το εξής: Ονομασία έργου – Αναβάθμιση δασικού οικοσυστήματος και δημιουργία κοινόχρηστου χώρου δασικής αναψυχής στην θέση Μάτι, της περιοχής Άγιος Ανδρέας.

Αναγράφεται επίσης ως κύριος στόχος του έργου: Αναβάθμιση δασικού οικοσυστήματος ακινήτου με επεμβάσεις παροχής δασικής αναψυχής και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Προϋπολογισμός 970.603,96 € με ΦΠΑ.

Φορέας Χρηματοδότησης: Με την χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το έργο υλοποιείται στο σύνολο του από την διεύθυνση αναδασώσεων Αττικής, υπό τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την 1 Φεβρουαρίου του 2023 είχαν επισκεφτεί τον συγκεκριμένο χώρο.

Και το ερώτημα που προκύπτει για όλους εμάς που ζήσαμε από κοντά εκείνη τη τραγική ημέρα, αλλά και όλα τα σοβαρά και σπουδαία χορηγικά προγράμματα στήριξης, σήμερα είναι ένα. Αν το έχουν παρατήσει όλοι, ή αν κάτι άλλο συμβαίνει, ο Δήμαρχος Μαραθώνα που το βλέπει καθημερινά, τι κάνει;

Ένα από τα σημεία το οποίο έχει καθαριστεί στο ακίνητο

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...