Σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτοξεύει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) με αφορμή όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για ενδεχόμενες εκλογικές συνεργασίες, τόνισε πως διεκδικεί την αυτοδυναμία καθώς η αντιπολίτευση θέλει να… βάλει φυλακή τη Νέα Δημοκρατία.
«Κυβέρνηση μειοψηφίας; Τα είχαμε ακούσει αυτά το 2023. Ξανακυκλοφορούν και τώρα. Λέει, ‘να μαζευτούμε όλοι, να μαζευτούμε όλοι οι υπόλοιποι, να κάνουμε κάτι κακό στη Νέα Δημοκρατία’, έτσι δεν είναι; ‘Να τους κυνηγήσουμε’ ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η πρόταση διακυβέρνησης; Γιατί δεν το λένε ανοιχτά; Να μας πουν: ‘Όχι, δεν θέλουμε. Πρώτη θα είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά εμείς θα μαζευτούμε όλοι μαζί, όλοι οι υπόλοιποι, να τους βάλουμε φυλακή’. Διότι αυτά περίπου διακινούν. Αν αυτή είναι η πρόταση, να βγουν παρακαλώ να το πουν ανοιχτά. Να ξέρουν και οι πολίτες τι ψηφίζουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ιστότοπο liberal.gr.
«Μετά τον πιστό αναλυτή δημοσκοπήσεων του Μαξίμου, έρχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε διάστημα λίγων ημερών, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Liberal, να δηλώσει ακριβώς τον ίδιο φόβο: Ότι στις επικείμενες εκλογές, ακόμη και αν είναι πρώτη η ΝΔ, μπορεί οι υπόλοιποι να ‘μαζευτούν για να τους βάλουν φυλακή’», τόνισε η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.
«Τον φόβο της φυλακής δεν τον έχουν όσοι είναι καθαροί»
Ακολούθως πρόσθεσε ότι «μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι οι κυβερνήσεις ούτε βάζουν ούτε βγάζουν κανέναν από τη φυλακή. Αυτό το κάνουν οι δικαστές. Οι κυβερνήσεις ενίοτε χειραγωγούν τη δικαιοσύνη, καλή ώρα, προκειμένου κάποιοι να μη λογοδοτήσουν σε αυτή. Συγκάλυψη ονομάζεται αυτό».
Τέλος, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε πως «υπάρχουν όμως και κυβερνήσεις που δεν εμποδίζουν τη δικαιοσύνη. Αυτό προφανώς τρέμει ο κ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση τον φόβο της φυλακής δεν τον έχουν όσοι είναι καθαροί».

