Σε νέο χτύπημα στην Τζαμπάλια προχώρησε το Ισραήλ την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί, ακόμα και γύρω από τα νοσοκομεία, όπως το Al-Quds.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «προ των πυλών της πόλης της Γάζας», όπου δίνονται σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς και τις IDF να ανακοινώνουν τις πρώτες απώλειες που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 17.
Ο Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά κάλεσε να υπάρξει «παύση» στον πόλεμο
Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά τη σφαγή στην Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».
Το πέρασμα στη Ράφα αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα Πέμπτη αφού έχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο.
Δείτε live εικόνα
Δείτε live τις εξελίξεις στο in
12:25 Σειρήνες ακούγονται στις ισραηλινές κοινότητες δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας
Σύμφωνα με τη Haaretz, σειρήνες ακούγονται στις ισραηλινές κοινότητες δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας.
12:13 «Αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις – Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το Ισραήλ για χρήση λευκού φωσφόρου
Η Ντονατέλα Ροβέρα, ανώτερος σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας σε θέματα κρίσεων σε συνέντευξή της στο Sky News δήλωσε ότι η χρήση λευκού φωσφόρου έχει επαληθευτεί από την οργάνωση δικαιωμάτων στη Γάζα και τον Λίβανο.
Πιο συγκεκριμένα, η Ροβέρα δήλωσε ότι η οργάνωσή της έχει γεωεντοπίσει πλάνα από οβίδες που φέρουν το χημικό αυτό υλικό να εκρήγνυνται πάνω από τη Γάζα και τον Λίβανο και έχει μιλήσει με γιατρούς που περιέθαλψαν εννέα άτομα στον Λίβανο για τραυματισμούς από λευκό φώσφορο.
Το ίδιο είχε ανακοινώσει και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) τον περασμένο μήνα, με τις IDF να αρνούνται όχι χρησιμοποιούν βόμβες λευκού φωσφόρου.

