Μαραθώνας σε ομηρία: Καταγγελία-φωτιά της παράταξης του Άρη Παπούτση για θεσμική εκτροπή και συνειδητή συγκάλυψη

Date:

Share post:

Σε ευθεία σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή περνά η παράταξη «ΕΜΕΙΣ Μαραθώνας», καταγγέλλοντας ανοιχτά μια οργανωμένη επιχείρηση καθυστέρησης και υποβάθμισης των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Με αιχμηρό λόγο και θεσμικές κινήσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η παράταξη του Άρη Πατούτση μιλά για κατάχρηση εξουσίας και πολιτική σκοπιμότητα, θέτοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών και απαιτώντας άμεση λογοδοσία. Οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα, με το ερώτημα πλέον να μην είναι αν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πόσο βαθιά φτάνει.

Δελτίο Τύπου

Ο Μαραθώνας δεν μπορεί να περιμένει – Η θεσμική εκτροπή της Δημοτικής Αρχής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Μαραθώνας, 15 Απριλίου 2026
Μετά τις ημέρες του Πάσχα, η σκληρή πραγματικότητα στον Δήμο μας παραμένει εδώ. Οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες της 1ης Απριλίου είναι ακόμα ανοιχτές, όμως η Δημοτική Αρχή επέλεξε τη στρατηγική της καθυστέρησης και της αποσιώπησης.
Η παράταξη «ΕΜΕΙΣ Μαραθώνας», σεβόμενη το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, επέλεξε να μην τροφοδοτήσει την πολιτική ένταση δημόσια, αλλά να κινηθεί αποκλειστικά θεσμικά.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι:
Καταθέσαμε επίσημη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τον αδικαιολόγητο ορισμό της συνεδρίασης στις 30 Απριλίου – έναν ολόκληρο μήνα μετά τη φονική θεομηνία.
Προσφύγαμε με Υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Αρ. Πρωτ: 23654) καταγγέλλοντας τη συστηματική κατάχρηση εξουσίας του Προέδρου.
Δεν πρόκειται απλώς για μια καθυστέρηση. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επιχείρηση υποβάθμισης της τραγωδίας. Μετά τη φίμωση της αντιπολίτευσης στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος επιχειρεί τώρα να «εξαφανίσει» το θέμα των πλημμυρών, μεταθέτοντάς το χρονικά όταν οι εντυπώσεις θα έχουν κοπάσει.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Η ασφάλεια των πολιτών και η απόδοση ευθυνών για τη θωράκιση του Δήμου δεν είναι «προαιρετική» συζήτηση. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αναμένουμε την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την άμεση λογοδοσία της διοίκησης.
Γραφείο Τύπου Παράταξης «ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ»

spot_img

Related articles

🔵 Οι ομάδες Poliτες του Polis Media

🔵 Οι ομάδες Poliτες του Polis Media Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, το Polis Media παρουσιάζει τις ομάδες Poliτες,...

📰 Polis Media: Οι νέες τοπικές ομάδες που δίνουν φωνή στους πολίτες

📰 Polis Media: Οι νέες τοπικές ομάδες που δίνουν φωνή στους πολίτες Το Polis Media κάνει ένα νέο βήμα...

Η πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει

Όσο πιο μεγάλη η αλαζονεία τόσο πιο ηχηρή θα είναι η πτώση και η τιμωρία. Στην αρχαία ελληνική κοσμοθεωρία...

Μητσοτάκης: Με άδεια φαρέτρα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα – Σε δεινή θέση η κυβέρνηση

Ο αποπροσανατολισμός από την ουσία των σκανδαλωδών υποθέσεων που κλυδωνίζουν συθέμελα την κυβέρνηση, ήταν τελικά η τακτική που...