Ταλαντούχος και αυτόφωτος: Ο ηθοποιός Στέργιος Μικρούτσικος και γιος του Θάνου διαπρέπει στο θέατρο

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!


Ο γιος του σπουδαίου συνθέτη και της συγγραφέα Μαρίας Παπαγιάννη ανήκει ήδη στη νέα και πολλά υποσχόμενη θεατρική γενιά. 

Αθόρυβα αλλά σταθερά ο Στέργιος Μικρούτσικος, έχει δημιουργήσει ήδη το δικό του στίγμα στον χώρο του θεάτρου. Ο νεαρός ηθοποιός και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πρωταγωνιστεί από χθες στην παράσταση «Εγώ και εσύ» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η υποκρτική όπως έχει δηλώσει, υπήρξε μονόδρομος για εκείνον και ο πατέρας του τον «ακολουθεί» ως παράδειγμα και ως μνήμη σε κάθε του βήμα.

«Θα ήταν πολύ όμορφο να γίνει μία αποκέντρωση της τέχνης, να ζούσα μακριά από την Αθήνα»
Το έργο «Εγώ κι Εσύ» της πολυβραβευμένης Λόρεν Γκάντερσον είναι μία ωδή στην δύναμη της τέχνης να επικοινωνεί με τον πυρήνα της ύπαρξής μας, αποκαλύπτοντας μας όσα εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και να εκφράσουμε.
Αυτή τη δύναμη της τέχνης ο Στέργιος Μικρούτσικος την έζησε από τα παιδικά του χρόνια μεγαλώνοντας σε ένα καλλιτεχνικό σπίτι με ανοιχτούς ορίζοντες. Επηρεάστηκε τόσο από τον πατέρα του και συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, όσο και από τη μητέρα του, δημοσιογράφο και συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη.
Αλλά και από το γενικότερο καλλιτεχνικό περιβάλλον, φιλικό και οικογενειακό των γονιών του. Από μικρός είχε άριστη σχέση με τον θείο του Ανδρέα Μικρούτσικο και τον συνονόματο ξάδελφο του Στέργιο.
«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν πολύ ζωντανή η τέχνη. Από μουσικές παραστάσεις, μέχρι τα πάντα όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real.

Αν και πέρασε στο Ιστορικό Αρχαιολογικό, μία παράσταση έργου της μητέρας του το 2019, του έδωσε την ώθηση να αλλάξει κατεύθυνση και να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Είχε ήδη γοητευτεί από τη διεργασία κατανόησης και αναζήτησης της τέχνης. «Μου αρέσει πολύ αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που παίρνεις ένα έργο, που πρέπει να δεις τις αναφορές και να διαβάσεις πράγματα μέχρι να φτάσεις στη θέση να κατανοήσεις αρκετά να είσαι σε μία επικοινωνία με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι και να μπαίνεις σε ρόλους και σε έργα τα οποία δεν έχεις φανταστεί ποτέ ότι θα μπορέσεις να κάνεις. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που εμένα με γοητεύει πολύ»


Ανκαι όπως λέει πιστεύει στην αποκέντρωση της τέχνης μακριά από την Αθήνα και θα τολμούσε να κάνει αυτό το βήμα, ο νεαρός ηθοποιός προς το παρόν αποδεικνύει με κάθε του παράσταση το ταλέντο του.
Ο πατέρας του δυστυχώς δεν πρόλαβε να τον δει πάνω στη σκηνή. Πρόλαβε όμως εκτός από την πατρική του αγάπη να του δώσει ένα σπουδαίο κληροδότημα με τις αξίες του και τις δικές του σκέψεις για την τέχνη. Και τον «νιώθει» σε κάθε του βήμα.
«Ίσα – ίσα που πρόλαβα να μοιραστώ μαζί του ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έδινα εξετάσεις για το Εθνικό…τον έχω στο μυαλό μου και με ακολουθεί σε όλα μου τα βήμαα. Από τη σχολή μέχρι τώρα, είναι ένα παράδειγμα για εμένα. Σε ό,τι βήματα έχω κάνει, είναι πάντα κοντά μου»
Σε αντίθεση με εκείνον, η μεγαλύτερη αδελφή του Αλεξάνδρα είναι συνθέτης ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της και αποτελεί για τον Στέργιο όπως και η μητέρα του, το μεγαλύτερο στήριγμά του.

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Στρατηγικές δράσεις για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Σημαντικά βήματα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων Ο Δήμος Ραφήνας...

Ανάκληση της υπ’ αριθ. πρωτ. 5983/06-04-2026: Νέα Ανακοίνωση για Πρόσληψη Προσωπικού με Σύμβαση ΙΔΟΧ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου: Ανάκληση πρόσληψης προσωπικού λόγω καιρικών συνθηκών Σοβαρές ανατροπές προκύπτουν στον...

Αποθέωση για τον Κρίστοφερ Νόλαν και την Οδύσσεια στο CinemaCon

Την τελευταία 15ετια δεν είναι απλά ένας από τους αγαπημένους δημιουργούς, αλλά το «χρυσό παιδί» του Χόλιγουντ. Ο...

Υπήρχε ποτέ ωκεανός στον Άρη; Νέα μελέτη ιχνηλατεί τις χαμένες ακτές

Οι πλανητολόγοι συμφωνούν σήμερα ότι στον Άρη υπήρχαν κάποτε λίμνες και ποτάμια. Όμως η ιδέα ότι ένας ωκεανός...