Η κυβέρνηση Τραμπ σταματά την απογραφή της διατροφικής ανασφάλειας

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν θα συγκεντρώνει πλέον σε ετήσια βάση δεδομένα για τη διατροφική ανασφάλεια στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκει το εγχείρημα «υπερβολικά πολιτικοποιημένο» και «ανώφελο».

Αφού προχώρησε σε εξέταση των προγραμμάτων και των εκθέσεων για την οικονομία, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) αποφάσισε «τον τερματισμό της δημοσίευσης εκθέσεων για τη διατροφική ασφάλεια των νοικοκυριών», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το USDA, η έκθεση είναι «υπερβολικά πολιτικοποιημένη» και, «έπειτα από εξέταση, αποδείχτηκε ανώφελη για την επιτέλεση του έργου του υπουργείου».

Την πληροφορία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η έκθεση για τη διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών το 2024 θα είναι έτσι η τελευταία και θα δημοσιοποιηθεί στις Οκτωβρίου 2025, διευκρίνισε το υπουργείο.

Αφορά την τελευταία χρονιά του δημοκρατικού τέως προέδρου Τζο Μπάιντεν στην εξουσία.

Βασισμένη σε ευρεία έρευνα, η έκθεση έκανε απογραφή της διατροφικής ανασφάλειας, ή αλλιώς του αριθμού των νοικοκυριών που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή επαρκούς ποσότητας και ποιότητας για όλα τα μέλη τους.

Κατά την πιο πρόσφατη δημοσιευμένη έρευνα, η διατροφική ανασφάλεια έπληττε το 13,5% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ το 2023· πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 2014.

Το υπουργείο Γεωργίας όμως επέκρινε την ακολουθούμενη μεθοδολογία.

«Οι ερωτήσεις που χρησιμοποιούνταν για να συγκεντρώνονται δεδομένα είναι εντελώς υποκειμενικές και δεν διαμορφώνουν πιστή εικόνα της αληθινής κατάστασης ως προς τη διατροφική ασφάλεια», τόνισε χθες στο AFP.

«Τα δεδομένα βρίθουν προκατειλημμένων ανακριβειών με σκοπό να δημιουργηθεί αφήγημα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό του τι συμβαίνει πραγματικά στην επαρχία, καθώς βιώνουμε αυτή τη στιγμή μείωση του επιπέδου της φτώχειας, αύξηση των μισθών και ανάπτυξη της απασχόλησης επί των ημερών της κυβέρνησης Τραμπ», διαβεβαίωσε το USDA.

Επίσημα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιβραδύνεται τους τελευταίους μήνες κι η δημιουργία θέσεων εργασίας στερεύει.

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

1993 ή 2012: Η σημερινή απειλή για τον Μητσοτάκη…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ δύσκολο γρίφο να λύσει ενόψει των επόμενων εκλογών. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ Καθώς η πολιτική ζωή...

Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη

Ένα σπίτι είναι δικαίωμα για όλους, όχι προνόμιο για λίγους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε στην Ευρώπη...

Ραντεβού κάτω από τα αστέρια – Sold Out η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στη Ραφήνα

Υπάρχουν βραδιές που δεν είναι απλώς συναυλίες. Είναι στιγμές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Η αυριανή βραδιά στο...

“Φιλολαϊκό μακιγιάζ” στην κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Με κινήσεις, που αποτελούν “φιλολαϊκό μακιγιάζ”, επιχειρεί η κυβέρνηση να βελτιώσει την εικόνα της εν όψει ΔΕΘ, ενώ...