SOS από τους γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας! Δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα – polismedia

Date:

Share post:

SOS από τους Γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας (Παράρτημα)!
Δεν Λειτουργεί το Ολοήμερο Τμήμα!
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας για ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και που αφορά άμεσα τη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εκπαίδευση των παιδιών μας.

Το ολοήμερο τμήμα στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας (Παράρτημα) παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Χάος για τους Εργαζόμενους Γονείς: Το σχολείο λειτουργεί μόνο μέχρι τις 13:00. Είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε για δαπανηρές και δύσκολες λύσεις φύλαξης ή να έχουμε τεράστια προβλήματα με τα ωράρια της δουλειάς μας.

Αδικαιολόγητες Απουσίες: Κάποιοι γονείς αναγκάζονται να μην στέλνουν καθόλου τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα παραλαβής στις 13:00! Με αποτέλεσμα να “χρεώνονται” απουσίες στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μήνυμα στην Πολιτεία: Σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα μαστίζει την Ελλάδα, η αδυναμία να λειτουργήσει μια βασική δομή στήριξης των νέων οικογενειών στέλνει ένα εχθρικό μήνυμα! Πώς να ισορροπήσουμε επαγγελματική και οικογενειακή ζωή όταν μας αφαιρούνται τα αυτονόητα; Είναι πραγματικά ειρωνικό που η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τη γεννητικότητα, αλλά στην πραγματικότητα δυσκολεύει τη ζωή των νέων οικογενειών, αφήνοντας ακάλυπτες βασικές ανάγκες, όπως το ολοήμερο σχολείο. Και αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι από την 1η Οκτωβρίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα τεράστια κενά και το δικό μας σχολείο είναι ένα από αυτά.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ τη ΜΟΝΙΜΗ κάλυψη της θέσης. Η επαναφορά του ολοήμερου δεν είναι πολυτέλεια, είναι ΑΝΑΓΚΗ για την ομαλή ζωή των οικογενειών μας και μια ελάχιστη απόδειξη ότι η Πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τους νέους γονείς.

Στη Ραφήνα, αισθανόμαστε για άλλη μια φορά ότι είμαστε μόνοι μας και ότι μόνο η αλληλεγγύη της μικρής μας κοινωνίας μπορεί να μας “σώσει”.

Βοηθήστε μας να ακουστεί η φωνή μας! Κοινοποιήστε!

#Ραφήνα #1οΝηπιαγωγείοΡαφήνας #Ολοήμερο #ΠρωτοβάθμιαΕκπαίδευση #SOS #ΈλλειψηΕκπαιδευτικών #ΓονείςΣεΑγωνία #Ελλάδα #Υπογεννητικότητα #Εκπαίδευση

spot_img

Related articles

Τρίψε μισό κρεμμύδι στα τζάμια: γιατί το προτείνουν οι ειδικοί και σε τι βοηθά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσεις τα τζάμια αλλά κάποιοι προτιμούν ειδικά καθαριστικά ή ξύδι, που κάνει επίσης...

Πάλευα και ούρλιαζα για να φύγει από πάνω μου, λέει η 59χρονη

Στιγμές τρόμου έζησε μια γυναίκα 59 ετών από την Αργυρούπολη στην οποία επιτέθηκε άγνωστος άνδρας στην είσοδο...

Χαρίτσης για επιστροφή 27 Ελλήνων από το Ισραήλ: Συγκίνηση και περηφάνια – Έσωσαν την τιμή της χώρας

«Συγκίνηση και περηφάνια». Έτσι περιέγραψε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, την επιστροφή των 27 Ελλήνων...