Λαμπρόπουλος: Νέες αποκαλύψεις για το μπάζωμα στα Τέμπη – Ποιο πρόσωπο έδωσε τις εντολές

Date:

Share post:

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μπάζωμα στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες για τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην Αναστασία Γιάμαλη και στις «Εξελίξεις τώρα» για την υπόθεση.

Οι καταθέσεις

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έρχονται στο φως καταθέσεις πυροσβεστών και αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες μετά την τρίτη του μηνός υπήρξε πράγματι πλήρης εκχέρσωση του χώρου του δυστυχήματος.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός αξιωματικού που λέει «με έκπληξη είδα ότι είχαν εξαφανιστεί τα πάντα στις 4 του μηνός και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πώς συνέβη αυτό».

Οι «Εξελίξεις τώρα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρέθεσαν το ντοκουμέντο, το οποίο επιβεβαιώνει την αποκάλυψη.

Σημαντική είναι και μία άλλη κατάθεση που λέει ότι οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι είχαν συνάντηση με πολιτικούς παράγοντες, όπου τους είπαν ότι μέχρι την τότε Κυριακή «όλα θα πρέπει να είναι λαμπίκο στο χώρο της τραγωδίας».

 

Οι «Εξελίξεις τώρα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρέθεσαν το ανάλογο ντοκουμέντο, το οποίο επιβεβαιώνει κι αυτή την αποκάλυψη.

Η αλήθεια για τις συνομιλίες

Στη συνέχεια ο αστυνομικός συντάκτης αναφέρθηκε για το τι ισχύει με τα μονταρισμένα ηχητικά από την τραγωδία των Τεμπών.

«Ποτέ στο δημοσίευμα του Βήματος δεν ασχοληθήκαμε και είπαμε ότι οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες βγήκαν αλλοιωμένες από τον ΟΣΕ. Είπαμε ότι βγήκαν κανονικά και στην πορεία εστάλησαν παρανόμως, εσπευσμένα από τα πρώτα 24ωρα σε κάποια κέντρα τα οποία έκαναν μοντάζ των συνομιλιών, για να προωθηθεί η ιδέα του ανθρώπινου λάθους».

«Αυτός είναι ένας χαμηλού επιπέδου ισχυρισμός» υπογράμμισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και υπενθύμισε ότι όταν είχε διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για την αποκάλυψη δεν είχε διατυπωθεί κάτι τέτοιο.

«Επαναλαμβάνω η αποκάλυψη τότε αφορούσε τη συρραφή των συνομιλιών μετά την κανονική εξαγωγή των γνησίων από το καταγραφικό του ΟΣΕ», τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης.

spot_img

Related articles

Αρτα: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση για την 28χρονη έγκυο

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση της 28χρονης εγκύου από την Άρτα, η οποία έχασε τη ζωή...

Η Ρωσία λέει πως αναχαίτισε πάνω από 250 drones της Ουκρανίας

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί σήμερα πως αναχαίτισαν 251 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά...