Ένα ξεχωριστό σεμινάριο για γονείς διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025, από τις 18:00 έως τις 20:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας.
Με τίτλο «Μελέτη στο Σπίτι Χωρίς Άγχος: Ο Ρόλος του Γονέα & Καλές Πρακτικές», η εκδήλωση φιλοδοξεί να προσφέρει απαντήσεις και πρακτικές συμβουλές σε ένα από τα πιο συνηθισμένα αλλά και αγχώδη θέματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες: τη μελέτη των παιδιών στο σπίτι.
Η Ομιλήτρια
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Μαριλένα Γιαννούλη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και πρώην Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων στις Κυκλάδες. Με πολυετή εμπειρία στην τάξη και στην υποστήριξη μαθητών με διαφορετικές ανάγκες, η κα Γιαννούλη γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος του γονέα στη μαθησιακή πορεία του παιδιού.
«Η μελέτη δεν πρέπει να γίνεται πεδίο μάχης στο σπίτι, αλλά ευκαιρία για αυτονομία και ανάπτυξη. Ο γονέας χρειάζεται να είναι συνοδοιπόρος και όχι εξεταστής», σημειώνει χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της ομιλίας της.
Το Περιεχόμενο του Σεμιναρίου
Οι γονείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:
- τρόπους οργάνωσης του χώρου και του χρόνου μελέτης,
- τεχνικές ενίσχυσης της συγκέντρωσης και της αυτοπεποίθησης,
- τη σημασία της ενθάρρυνσης αντί της πίεσης,
- στρατηγικές αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.
Είσοδος Ελεύθερη
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και με ελεύθερη είσοδο, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων να στηρίξει τις οικογένειες της Ραφήνας με ουσιαστικές δράσεις και πρακτική γνώση.
Το σεμινάριο υπόσχεται να αποτελέσει όχι μόνο μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών, αλλά και αφορμή για συζήτηση, ανταλλαγή εμπειριών και ενδυνάμωση του ρόλου του γονέα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.


