Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν επιθέσεις

Date:

Share post:

Το Ιράν υπόσχεται «ανάλογη απάντηση» σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των επιθέσεων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος του Ιράν Fatemeh Mohajerani επιμένει ότι η Τεχεράνη παραμένει ανοιχτή σε διάλογο παρά τις επιθέσεις στο έδαφος της χώρας.

«Πιστεύουμε στο να ακούμε την άλλη πλευρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διπλωμάτες μας είναι παρόντες στη Γενεύη, για να ακούσουν την άλλη πλευρά», δήλωσε η Mohajerani στο Al Jazeera.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η όποια διπλωματία πρέπει να ξεκινήσει με την παγκόσμια αναγνώριση της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

«Αυτό που έχει πραγματικά σημασία τώρα είναι ότι ο κόσμος πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει ότι ένα πραγματικά επιθετικό καθεστώς χτύπησε το Ιράν, στοχεύοντας τους στρατιωτικούς μας διοικητές, τα παιδιά, τις γυναίκες, τους επιστήμονες και τους απλούς πολίτες μέσα στη νύχτα».

Προειδοποίησε τις δυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατά των περαιτέρω προκλήσεων και να μην μιλούν στον ιρανικό λαό με τη «γλώσσα των απειλών».

«Αν κάνουν λάθος, αναμφίβολα θα αμυνθούμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι μας ανήκει δικαιωματικά», διαβεβαίωσε η Mohajerani.

«Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν να κάνουν ένα τέτοιο λάθος, αλλά αν οι εντάσεις αυξηθούν, οι αντιδράσεις μας θα κλιμακωθούν σίγουρα ανάλογα».

Ο ισραηλινός στρατός για τη δολοφονία του του διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της ιρανικής δύναμης Quds

Αναφέραμε προηγουμένως ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε τη δολοφονία του Σαΐντ Ιζαντί. Η δολοφονία του Ιζαντί έγινε στην πόλη Κομ, όπου επίσης σκοτώθηκε και ένας 16χρονος. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι δύο δολοφονίες έγιναν μαζί ή σε διαφορετικά μέρη.

Το Ισραήλ κατέρριψε ιρανικά drones που κατάφεραν να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του

Η Αλεξάνδρα Φωτάκη μεταδίδει: Ο ισραηλινός στρατός κατέρριψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν και πριν λίγο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε άλλο ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αφού ήχησαν σειρήνες στην κοιλάδα Μπέιτ Σεάν και στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Το Ισραήλ επιτέθηκε ξανά στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια «τρομοκρατική υποδομή» που όπως υποστηρίζουν χρησιμοποιείται από την «επίλεκτη δύναμη Radwan της Χεζμπολάχ» για την «προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ισραηλινών πολιτών και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ κατέληξε σε συμφωνία εκεχειρίας τον Νοέμβριο, αλλά από τότε το Τελ Αβίβ συνεχίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις στον Λίβανο, περιλαμβανομένης της Βηρυτού.

Σειρήνες ηχούν στο Ισραήλ

Μετά τις 8πμ σειρήνες για drone χτύπησαν στα υψίπεδα του Γκολάν. Στη συνέχεια σειρήνες ήχησαν και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Το Ισραήλ σκορπά τρόμο», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ – Μπέρδεψε τα λόγια της

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ντόροθι Σέι διόρθωσε τον εαυτό της, αφού κατά λάθος είπε ότι το Ισραήλ «σκόρπισε χάος, τρόμο και πόνο» στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια μιας δήλωσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Σέι συνέχισε να κατηγορεί το Ιράν για τη σύγκρουση με το Ισραήλ, λέγοντας ότι η Τεχεράνη θα έπρεπε να είχε συμφωνήσει σε μια συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

spot_img

Related articles

Αντιπυρική Περίοδος: Ώρα για Δράση – Καθαρίστε το Οικόπεδό σας Τώρα (vid)

Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου μόλις ξεκίνησε και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων είναι πλέον ξεκάθαρες: ο καθαρισμός...

Η κοινωνία ήδη πληρώνει το μάρμαρο

Πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου. Σε...

Λέξη για τα σκάνδαλα, αιχμές για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, λαϊκισμός και επίθεση στην αντιπολίτευση

Με μία – ακόμα – αντίφαση ξεκίνησε την παρέμβασή του στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, αφού...

Ρωσία: Η αύξηση παραγωγής drones για την Ουκρανία παρασύρει την Ευρώπη στον πόλεμο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε σήμερα ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια για αύξηση της παραγωγής drones με στόχο την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της...