Σαουδική Αραβία: Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καλεί σε εκδίκηση κατά του Ισραήλ μετά την επίθεση στο Κατάρ | DEFENCENET.gr

Date:

Share post:

📲 Κατεβάστε την εφαρμογή μας Polismedia.gr
Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα γεγονότα και κάντε αποδοχή στις ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!
ℹ️ New Polis Group
Είμαστε πλέον μία ενιαία δύναμη ενημέρωσης.
Έρχεται το Φθινόπωρο το νέο WebTV & WebRadio του New Polis Group – μείνετε συντονισμένοι!

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καταδίκασε την πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Κατάρ, η οποία είχε ως στόχο ηγετικά στελέχη της Χαμάς, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε μελών της οργάνωσης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ χαρακτήρισε την ενέργεια «βάρβαρη επιθετικότητα» και δεσμεύτηκε ότι η Σαουδική Αραβία θα στηρίξει πλήρως το Κατάρ.

Παράλληλα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση κατά του Ισραήλ για την παραβίαση της κυριαρχίας του Κατάρ.

Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί αλλαγή στην πολιτική της Σαουδικής Αραβίας, η οποία μέχρι σήμερα διατηρούσε συγκρατημένη στάση απέναντι στο Ισραήλ.

Σε απάντηση, το Κατάρ προγραμματίζει έκτακτη σύνοδο κορυφής Αραβικών και Ισλαμικών κρατών στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2025 στη Ντόχα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει καταδικάσει την επίθεση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@polismedia.gr και γίνετε μέρος της δυναμικής ενημέρωσης του Polismedia!


Source link

spot_img

Related articles

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Σε ισχύ από σήμερα – Δείτε τις ποινές

Από σήμερα, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο...

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Συνολικά 74.662.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 88.722 δικαιούχους από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2025 στο...

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Ανησυχία για τη χώρα που «πεθαίνει»

Το σκάνδαλο διαφθοράς και κατάχρησης ευρωπαϊκών πόρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να...
Polis

Polis

🗣 Μιλήστε μαζί μας τώρα στο Messenger!

I will be back soon

Polis
💬 Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία!
Η ομάδα του Polis Media θα σας απαντήσει σύντομα.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! 🙏
Messenger