Υποκλοπές και πρόσφυγες: Οι υπουργοί ψεύδονται, οι αβανταδόροι τους “τρολάρουν” με νεκρά παιδιά…

Date:

Share post:

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να περιγράψει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες-ιδίως στα δύο κορυφαία θέματα της επικαιρότητας, τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το μικρό Γολγοθά των προσφύγων στον Έβρο- είναι η λέξη ντροπή.

Οι υπουργοί που τα χειρίστηκαν είπαν ασύστολα ψέματα. Και οι υποστηρικτές τους σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα τούς ξεπέρασαν, λοιδορώντας τα θύματα.

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, οι συναρμόδιοι υπουργοί Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης πήγαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και έκαναν τον… ψόφιο κοριό. Δεν ήξεραν τίποτα. Και- ω του θαύματος- μόλις έκλεισαν οι πόρτες της Επιτροπής ομολόγησαν την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού δεν μπορούσε πλέον να «θαφτεί».

Από τότε ορισμένοι από τους κυβερνητικούς αβανταδόρους στα ΜΜΕ και στα social media έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αφού δεν μπορούν πια να αμφισβητήσουν το γεγονός, επικρίνουν το θύμα που «δεν δέχεται να ενημερωθεί» και το εγκαλούν διότι θέτει σε… κίνδυνο την «πολιτική σταθερότητα». Δηλαδή, ο Ανδρουλάκης, που η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε σαν …επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια(αυτό είναι ο λόγος για τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις), δεν θα έπρεπε να αντιδράσει, αλλά να ευχαριστήσει κιόλας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς τους, που «δεν ήξεραν»-οι δυστυχείς…

Τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν με την υπόθεση των προσφύγων, που ήταν εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στον Έβρο. Οι συναρμόδιοι υπουργοί Μηταράκης και Θεοδωρικάκος ψεύδονταν ασύστολα. Πότε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες και πότε ότι βρίσκονταν εκτός ελληνικού εδάφους. Οι καταγγελίες διεθνών οργανώσεων και κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για όσα υπέφεραν οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονταν με σηκωμένο φρύδι. Kαι η πληροφορία για ένα νεκρό παιδί καταγγέλθηκε σαν fake news από κυβερνητικούς αβανταδόρους σε μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι που τα δήθεν fake news αποδείχτηκαν αληθινά. Οι «εξαφανισμένοι» πρόσφυγες ανακαλύφθηκαν αίφνης σε ελληνικό έδαφος. Και ο θάνατος του μικρού παιδιού είναι, δυστυχώς, γεγονός επιβεβαιωμένο. Δεν μας έφταναν οι συνεχείς καταγγελίες, ακόμη και από τα πιο επίσημα χείλη, για παράνομες επαναπροωθήσεις (τα περίφημα pushbacks), τώρα θα έχουμε να απολογούμαστε και για θανάτους παιδιών.

Η κυβέρνηση και οι αβανταδόροι της δεν αντέχουν την πραγματικότητα. Και προσπαθούν να τη διαστρέψουν, προσαρμόζοντάς την στις επιδιώξεις τους. Σε λίγο θα μας πουν ότι για τις παρακολουθήσεις φταίνε τα θύματα που αντιδρούν και δεν πιστεύουν τον «ανήξερο» πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. Και για το προσφυγόπουλο, που πέθανε στον Έβρο, είναι ικανοί να μας πουν ότι φταίει ο… σκορπιός που έπεσε πάνω του και το δάγκωσε!

Ο κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης το είχε πει έτσι: «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (καλύτερα να πέσεις πάνω σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν κοράκια τρώνε νεκρούς, οι δε κόλακες ζωντανούς).

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...