«Βόμβες» από Ι. Μάζη: «Αυτό είναι το μέγα σφάλμα της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Date:

Share post:

Ως μέγα σφάλμα της Ελλάδος χαρακτηρίζει την αποσύνδεση του ζητήματος της Κύπρου από τα ελληνοτουρκικά ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κ. Μάζης ανέφερε ότι η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, όφειλε στη συζήτηση που γίνεται σε όλα τα επίπεδα για τα ελληνοτουρκικά, να θίγει και το ζήτημα της Κύπρου. Αυτό εξήγησε, επειδή ακριβώς η Τουρκία χρησιμοποιεί την ιδιότητα της ως εγγυήτρια δύναμη για να «αισχουργεί επί του σώματος της Κύπρου», κατά την έκφραση του.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι σήμερα, υποστήριξε ότι ακόμα και το αξίωμα που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται έχει σήμερα καταργηθεί και αυτό. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη στάση της Αθήνας στο ζήτημα της διασύνδεσης των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με την αξίωση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, λέγοντας ότι η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση και εν τέλει έπεισε και την Κύπρο να απομακρυνθεί και αυτή.

Ο ίδιος είπε ότι ο στόχος θα έπρεπε να ήταν η δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, κατά τρόπο που σε περίπτωση που η Άγκυρα συμπεριφερόταν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων, να ετίθετο σε εφαρμογή αυτόματα η επιβολή κυρώσεων.

Δείτε το βίντεο

 

 

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...