Τσίπρας: Η ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια 8 μηνών βαρύνει τον Μητσοτάκη

Date:

Share post:

«Αποφάσεις ευθύνης» και όχι άλλα «ψέματα και προπαγάνδα», ζητά ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβέρνηση λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τα νέα μέτρα. «Η ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια των τελευταίων μηνών ανήκει αποκλειστικά στον Κ. Μητσοτάκη και στη κυβέρνησή του», τονίζει.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτή τη κατάσταση. Ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί. Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στη πανδημία.

Ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση:

 • Άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο.
 • Δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή.
 • Άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη.
 • Μόνους απέναντι στο συνωστισμό στα λεωφορεία και στο Μετρό.
 • Μόνους απέναντι στα διαγνωστικά τεστ που δεν συνταγογραφούνται.
 • Μόνους στα μέσα προστασίας και στις μάσκες που έγιναν ανέκδοτο για τα παιδιά μας στα σχολεία, που άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη.

«Η μόνη του έγνοια αυτούς τους οκτώ μήνες, δεν ήταν η πανδημία, αλλά να ψηφίζει νομοσχέδια για τη πτώχευση των πολιτών και τη ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας τους. Και να προωθεί διατάξεις που καταργούν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας για τον Κ. Μητσοτάκη προειδοποιώντας ότι έρχονται «δραματικές μέρες».

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, έστω και στο και πέντε, να αφήσει τη προπαγάνδα και πάρει ουσιαστικά μέτρα:

 • Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.
 • Να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
 • Να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ.
 • Να εντάξει άμεσα στα δρομολόγια τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια.
 • Να λάβει ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, αντί να κοκορεύεται χωρίς ντροπή, ότι είναι δικό του το μαξιλάρι».

Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα. Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα. Και να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά και της ζωής με αξιοπρέπεια», κατέληξε.

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...