Τραγικό: Η Μποτσουάνα πουλάει άδειες για το κυνήγι ελεφάντων προς 43.000 δολάρια το κεφάλι

Date:

Share post:

Η Μποτσουάνα έχει εκχωρήσει άδειες που θα επιτρέψουν σε κυνηγούς να σκοτώσουν ελέφαντες για 43.000 δολάρια (39.700 ευρώ) το κεφάλι, εξοργίζοντας τους οικολόγους και τους λάτρεις των ζώων σε όλο τον κόσμο.

Οι εν λόγω άδειες αφορούν το κυνήγι συνολικά εβδομήντα ελεφάντων.

Πρόκειται μάλιστα για «πακέτα» των δέκα ελεφάντων, με τους περισσότερους κυνηγούς να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, όλες οι άδειες, πλην μίας έχουν ήδη πωληθεί.

Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός πως όλες οι αφρικανικές οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων, που ήθελαν να υποβάλλουν αίτηση για τις άδειες, αποκλείστηκαν εξ αρχής από τον διαγωνισμό.

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα, έχει θέσει το όριο της θανάτωσης ελεφάντων για το 2020, στους 272. Οι αλλοδαποί κυνηγοί έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν  202 ελέφαντες.

Οι οργανώσεις για την προστασία των ελεφάντων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την λαθροθηρία, που έχει αυξηθεί, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως οι περισσότεροι κυνηγοί, στοχεύουν στους μεγαλύτερους σε όγκο ελέφαντες καθώς και στους πιο υγιείς, γεγονός που είναι ιδιαίτερα καταστροφικό για την αλυσίδα του ζωικού βασιλείου.

«Κυνηγώντας τα μεγαλύτερα σε όγκο και ισχυρότερα ζώα, σημαίνει πως τα καλύτερα γονίδια χάνονται, με αποτέλεσμα, τα ζώα που θα γεννιούνται θα έχουν μικρότερες αντοχές στην κλιματική αλλαγή, θα είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες, ενώ ο κίνδυνος εξαφάνισης τους θα είναι μεγαλύτερος», δήλωσε Εδουάρδο Γκονσάλβες, ιδρυτής της Εκστρατείας για την Απαγόρευση του Κυνηγιού.

Η Μποτσουάνα έχει περί τους 130.000 ελέφαντες, τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο συνολικός πληθυσμός των ελεφάντων της Αφρικής έχει πέσει κατά δύο τρίτα μέσα σε 40 χρόνια, από 1,3 εκατομμύρια το 1979 σε 415,000 το 2015.

Πηγή: HuffPost US

spot_img

Related articles

Η ΔΕΘ δεν σταμάτησε την γκρίνια

Η στρατηγική τριετίας σε ό,τι αφορά το σχέδιο διακυβέρνησης και, ως προς τις παροχές, η λογική «λίγα σε πολλούς»...

Eurostat: Δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά τη Βουλγαρία, με βάση το κατά...

Τουρκία: Πρώτο κουδούνι με την «Γαλάζια Πατρίδα» στη διδακτέα ύλη

Με οδικό χάρτη τον «Αιώνα της Τουρκίας», η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε σε μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το υπουργείο Παιδείας,...

Κάποιος να μιλήσει για τις ταμπακέρες

Παρότι πολλές φορές κάνουμε εύκολα σχόλια για τις αμερικανικές εκλογές και την υποτιθέμενη απουσία περιεχομένου σε συνδυασμό με...