Τουρκικά ΜΜΕ: Μήνυμα Μπατσελί στην Ελλάδα ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων

Date:

Share post:

«Ο οδυρμός που βίωσε ο Μητσοτάκης είναι σημάδι ότι το μήνυμα πήγε σωστά» υποστηρίζει τουρκική εφημερίδα για το χάρτη των Γκρίζων Λύκων

Ως «μήνυμα» προς την Ελλάδα χαρακτηρίζουν την κοινοποίηση του «χάρτη Μπαχτσελί» – των «Γκρίζων Λύκων» – που παρουσιάζει νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως τουρκική επικράτεια,  οι τουρκικές εφημερίδες.

Η φιλικά προσκείμενη στο κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εφημερίδα Türkgün δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Ξεμυαλίσαμε την Ελλάδα». Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καλεί τον Ερντογάν να πάρει θέση για το «χάρτη Μπαχτσελί» και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι «παρουσιάστηκε ένας χάρτης που ονομάζεται «Το Εθνικό Σύμφωνό μας στις Θάλασσες» στον ηγέτη του MHP Μπαχτσελί, ο οποίος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Πνευματικών Εστιών (σς την επίσημη ονομασία των Γκρίζων Λύκων) με την ευκαιρία του Eid al-Adha. Στον χάρτη φαίνονται πολλά νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, εντός των συνόρων της Τουρκίας».

«Αναστάτωση και αγανάκτηση στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα «ο χάρτης που ετοίμασαν οι Πνευματικές Εστίες αναστάτωσε την Ελλάδα». Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα «ο χάρτης προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στην Ελλάδα, η οποία για χρόνια συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, αγνοώντας τις διεθνείς συμφωνίες παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας. Ακόμα και το θέαμα του αρχηγού του MHP, Μπαχτσελί καθώς εξετάζει τον χάρτη που δείχνει πολλά νησιά στο Αιγαίο να ανήκουν την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, ήταν αρκετή για να τρομάξει την Ελλάδα. Ο ελληνικός Τύπος μετέφερε στα πρωτοσέλιδα ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία».

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι «στην πραγματικότητα, η κοινοποίηση του Μπαχτσελί με χάρτη ήταν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, η οποία αγνοεί ότι επανειλημμένα η Τουρκία στο ζήτημα του αφοπλισμού έχει προειδοποιήσει και δηλώσει ότι αν δε γίνουν θετικά βήματα, το καθεστώς των νησιών θα ανοίξει προς συζήτηση. Ο οδυρμός που βίωσε ο Μητσοτάκης είναι σημάδι ότι το μήνυμα πήγε σωστά».

Εξόργισε τους Έλληνες

Στην αντιπολιτευόμενη και επίσης εθνικιστική εφημερίδα Sözcü το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Αυτός ο χάρτης του Αιγαίου εξόργισε τον Έλληνα». Στην ιστοσελίδα της η Sözcü επανέρχεται σημειώνοντας ότι η αντιπαράθεση που πυροδότησε ο «χάρτης Μπαχτσελί» μεγαλώνει, καθώς μετά την Ελλάδα εμπλέκεται και η Γερμανία με αναφορά στο τουίτ του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Ερντστ Ράινχελ, που αναπαρήγαγε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενώ στη φιλοκυβερνητική Akşam το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «Ο πίνακας, που δόθηκε ως δώρο, πανικόβαλε την Αθήνα».

Στην αντιπολιτευόμενη εθνικιστική Korkusuz σημειώνεται ότι «ο πίνακας που δόθηκε ως δώρο στον Μπαχτσελί εξόργισε την Ελλάδα», στην φιλοκυβερνητική Yeni Asır γίνεται αναφορά στο χάρτη «που τρέλανε την Ελλάδα», ενώ για κατά την φιλοκυβερνητική Diriliş Postası ο χάρτης «έκανε την Ελλάδα να τρέμει».

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...