Το μοναδικό μέρος στον κόσμο που δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κρούσμα covid-19

Date:

Share post:

Υπάρχει ένα μικρό γαλατικό χωριό στον πλανήτη μας που παραμένει ανέγγιχτο από τον κορονοϊό.

Την ώρα που τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται εκθετικά σε πολλά σημεία του Καναδά, μία περιοχή στα βόρεια της χώρας παραμένει καθαρή από κορονοϊό.

Nunavut τη λένε και μπήκε κι αυτή σε lockdown τον Μάρτιο, όπως έκανε ο περισσότερος κόσμος στην υφήλιο. Εδώ βέβαια τήρησαν, σύμφωνα με το BBC, τα αυστηρότερα μέτρα που πήρε ο Καναδάς, αποκλείοντας την είσοδο στους πάντες.

Ακόμα και οι κάτοικοι που επέστρεφαν από τα νότια της χώρας έπρεπε να περάσουν δύο βδομάδες σε καραντίνα, σε ειδικά ξενοδοχεία πόλεων του Καναδά. Ειδικοί φρουροί τα φυλούσαν νυχθημερόν και νοσοκόμες έλεγχαν συνεχώς την κατάσταση.

Κάπου 7.000 κάτοικοι της Nunavut πέρασαν χρόνο σε αυτά τα ξενοδοχεία πριν τους επιτραπεί να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Κι έτσι σήμερα, όσο τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι στον Καναδά, όλοι λοξοκοιτούν στη Nunavut, που επιδεικνύει με καμάρι αυτά τα μηδενικά κρούσματά της.

Ο Dr Michael Patterson, υγειονομικός επικεφαλής της αρκτικής αυτής περιοχής, αποδίδει την επιτυχία στα «σχετικά δραστικά» μέτρα, αλλά και τις προκλήσεις της ζωής του πληθυσμού.

Κάπου 36.000 άνθρωποι ζουν στο Nunavut, σε 25 κοινότητες Ινουίτ διασκορπισμένες σε μια περιοχή 2 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι αποστάσεις «είναι αδιανόητες κάποιες φορές», λέει χαρακτηριστικά ο Dr Patterson.

Η φυσική αυτή απομόνωση λειτουργεί θετικά για τη μη εξάπλωση των κρουσμάτων, στις περισσότερες κοινότητες εξάλλου φτάνεις αποκλειστικά με αεροπλάνο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου υπήρξε ένα ξέσπασμα κορονοϊού εκεί, με εργάτες από τα νότια του Καναδά που ήρθαν να δουλέψουν σε ένα χρυσωρυχείο κάπου 160 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

Αυτά τα κρούσματα αποδόθηκαν ωστόσο, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, στις πατρίδες των εργατών και όχι στη Nunavut, που παραμένει χωρίς κρούσμα. Και δεν υπήρχε φυσικά περίπτωση να πλήξουν τις κοινότητες, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ χρυσωρυχείου και χωριών.

Ακόμα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό που φτιάχτηκε στην πρωτεύουσα Iqaluit, δυναμικότητας 35 κλινών, έμεινε ουσιαστικά χωρίς ασθενείς. Κάποιοι που χρειάστηκαν νοσοκομείο, ήταν ευκολότερο να φτάσουν σε πόλεις του καναδικού νότου.

spot_img

Related articles

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Αγελάδες… καβάλησαν η μία την άλλη μπροστά στη Βασίλισσα Καμίλα – Ξέσπασε σε γέλια

Ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό συνέβη κατά την επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα στο Τζέρσεϊ των Αγγλονορμανδικών...

To παραμυθένιο love story της πριγκίπισσας Λεονόρ με νεαρό ισπανό ποδοσφαιριστή της Barcelona

Μια ακόμη ιστορική βραδιά ήταν η χθεσινή για την Ισπανία, και συγκεκριμένα για την Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας,...

Ολυμπιακός – Φορτούνης: Αποφασίζει Αραβία και οι «ερυθρόλευκοι» δεν περιμένουν άλλο

Ο Κωστάς Φορτούνης είχε στα χέρια του την μεγαλύτερη πρόταση που έκανε ποτέ σε Έλληνα ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός. Αναγνωρίζοντας τη...

Ποια είναι η πλουσιότερη ηθοποιός του κόσμου με περιουσία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Αν σας ρωτούσαν ποιος πιστεύετε ότι είναι ο/η πλουσιότερος/η ηθοποιός στον κόσμο, ποιος θα λέγατε; Ο Ντουέιν Τζόνσον ή ο Τομ...