Το άγνωστο σχολείο – φάντασμα στην Αττική και γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Date:

Share post:

Ακόμη και δίπλα μας, βρίσκονται αξιοθέατα αλλά και άγνωστα σημεία των οποίων την ύπαρξη μπορεί να αγνοούμε. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτό το οποίο θα σου δείξουμε σήμερα και βρίσκεται στην Αττική. Είναι ένα σχολείο το οποίο το αποκαλούν σχολείο – φάντασμα μιας και δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ποτέ.

Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές. Το κτίριο βρίσκεται στην Κηφισιά και μπορεί να έχεις περάσει πολλές φορές από κοντά χωρίς να το γνωρίζεις.

Το σχολείο – φάντασμα βρίσκεται σε ένα δάσος στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στο περίφημο άλσος Κεφαλαρίου ανάμεσα στις οδούς Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου και Ισμήνης. Ένα κτίριο που ξεκίνησε να οικοδομείται πριν από περίπου μισό αιώνα αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί ποτέ. Σε αυτό, λοιπόν, το σημείο είχαν ξεκινήσει οι εργασίες οικοδόμησης ένα πρότυπο σχολείο το οποίο άνηκε στην Βαρβάκειο σχολή η οποία οραματίστηκε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κηφισιά.

Οι εργασίες για την κατασκευή του σχολείου που έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ, άρχισαν το 1974 και συνεχίστηκαν έως το 1979. Ο λόγος ήταν μια πυρκαγιά στους πρόποδες της Πεντέλης ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα αποτέλεσμα να μπλοκάρει το έργο και να μείνει ημιτελές και όπως το βλέπουμε σήμερα. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το έργο σταμάτησε για πολεοδομικούς λόγους, τα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί ως τότε δεν κατεδαφίστηκαν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος να τα δει σήμερα καθώς είναι πλέον εγκαταλελειμμένα και πλήρως παραμελημένα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

news. gr

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...