Oι λόγοι είναι πολλοί. Οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια. Θα μπορούσαν σκόπιμα να πουν ψέματα, για να μπερδεψουν τα δεδομένα. Απλώς ψέματα επειδή έτσι θέλουν, όπως υποστηρίζει σε βιβλίο του, ο επιστήμονας και οικονομολόγος Seth Stephens-Davidowitz
Όπως αναφέρει ό,τι δεν θα αποκαλύψουν οι δημοσκοπήσεις, μπορεί να μας το αποκαλύψει μια άλλη πηγή δεδομένων: Οι αναζητήσεις στην Google ή οι αναζητήσεις στο Pornhub.
Το Διαδίκτυο παρέχει ένα θησαυρό δεδομένων που είναι αδύνατο να εξασφαλίσουμε με άλλα μέσα (όπως η δημοσκόπηση). Η απόκτηση χιλιάδων δεδομένων μπορεί να είναι απαγορευτικά δαπανηρή. Με το Google, το Pornhub και άλλα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε δισεκατομμύρια δεδομένα, συχνά χωρίς καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι γυναίκες έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες να ψάξουν στο Google αν “Είναι ο γιος μου ή ο σύζυγός μου gay;” Παρά να αναζητήσουν το αν “Με απατά ο σύζυγός μου;”
Οι γυναίκες αναρωτιούνται αν ο σύζυγός τους είναι ομοφυλόφιλος οκτώ φορές περισσότερο από ό,τι αν είναι αλκοολικός και δέκα φορές περισσότερο από ό,τι εάν πάσχει από κατάθλιψη.
Μιλώντας για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, το 20% όλων των βίντεο που παρακολουθούνται από τις γυναίκες στο Pornhub δείχνουν λεσβιακές σκηνές!
25% των γυναικείων αναζητήσεων που αφορούν ετεροφυλόφιλο πορνό στο Pornhub, περιλαμβάνουν πόνο ή ταπείνωση. 5% αναζητούν μη συνεναιτικό σεξ, ενώ οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναζητήσουν αυτά τα θέματα, ως άνδρες.
Όπως επισημαίνει ο Stephens-Davidowitz, θα πρέπει να διαχωρίζουμε τη φαντασία από την πραγματικότητα, όταν εξετάζουμε τέτοιες αναζητήσεις. Ακόμα και τότε όμως, τα δεδομένα δεν λένε ψέματα.