Τα 5 πιο διαχρονικά cool ανδρικά κουρέματα

Date:

Share post:

Το στιλ ποτέ δεν ήταν κάτι που έπεφτε από τον ουρανό. Δεν ήταν δηλαδή κάτι που εξελισσόταν ανεξάρτητα από την κοινωνία που το δημιουργούσε και το ακολουθούσε. Αντιθέτως, συνδυαζόταν πάντα με αυτή. Με τις ιστορικές συνθήκες, αυτά που εκπροσωπούσε κάθε γενιά και όσα οραματιζόταν για τη ζωή και το μέλλον της.

Πάντα έχοντας αυτό στο μυαλό, μιλήσαμε με τον Γιώργο Ιωαννίδη, ‘Paul Mitchell’s national educator’ για το The Heads. Σκοπός μας σε αυτό το πρώτο κείμενο ήταν να βρούμε μερικά από εκείνα τα αντρικά κουρέματα που έμειναν αναλλοίωτα και διαχρονικά κουλ. Πάντα έχοντας στο μυαλό τους κύκλους της μόδας και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Έτσι, αν κάτι έπρεπε να κρατήσω από αυτή μας την κουβέντα ήταν κάτι που μου επανέλαβε αρκετές φορές, γιατί προφανώς ήταν κάτι που είχε τη σημασία του. Τα διάφορα στιλ κουρεμάτων που θεωρούνται διαχρονικά, συνδέθηκαν κατά βάση με ένα μουσικό ρεύμα ή ένα pop είδωλο. Το τελευταίο το εννοούμε με τη γενικότερη έννοια (μουσική, αθλητισμός, κινηματογράφος).

Με βάση αυτά, λοιπόν, θα δούμε τα πιο διαχρονικά ανδρικά κουρέματα.

Το κούρεμα του James Dean

Εδώ βρισκόμαστε στη δεκαετία ‘50- ‘60. Τα κουρέματά του ήταν η βάση για τα κουρέματα rockabilly, τα οποία συνδέθηκαν αργότερα με το rock and roll. Εδώ μιλάμε για τις χωρίστρες, τις φράντζες και το χαμηλό fade περιμετρικά. Πραγματικά διαχρονικό κούρεμα, το οποίο αναβίωσε το 1990. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο James Dean.

Το style του Woodstock

Εδώ είχαμε ένα τριήμερο-τετραήμερο επανάστασης όπου και οι γυναίκες από μόνες τους τραβάγαν τα μαλλιά τους μπροστά και χώναν μια ψαλιδιά και γινόταν κοντό μπροστά, μακρύ πίσω. Tο ίδιο ίσχυει με τους άντρες εκείνης της περιόδου. Τραβάγαν τα μαλλιά από τα πίσω προς τα μπρος με μια ψαλιδιά. Το μαλλί του Mick Jagger έφερε επανάσταση και στο haircut. Πλέον, αν θες να αφήσεις ως άντρας μακρύ μαλλί, το αφήνεις περίπου στο στιλ που εγκαθίδρυσε ο Mick Jagger.

O Mick Jagger σε Press ConferenceAP Photo

To ρωμαϊκό κούρεμα

Το μαλλί που έφερε στη μόδα ο Eros Ramazzoti, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη μουσική βιομηχανία. Από εκεί που είχαμε φράντζες και μαλλιά προς τα πίσω, με το λεγόμενο ρωμαϊκό κούρεμα, τα μαλλιά ήρθαν μπροστά. Έχουν, δηλαδή, πλέον την κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Ο Eros Ramazzotti σε βράβευσηAP Photos / Lionel Cironneau

Η μοϊκάνα

Το 2000 ζήσαμε μια αναβίωση της punk μουσικής και μιας νέας εκδοχής της. Μαζί της επανήλθε και το κατεξοχήν punk style της μοϊκάνας. Αυτή η αναβίωση πέρασε και στο κατεξοχήν σύμβολο του στιλ της εποχής, τον David Beckham. Η μοϊκάνα που υιοθέτησε κατά το Μουντιάλ της Κορέας-Ιαπωνίας έγινε παγκόσμιο trend. Στην πραγματικότητα βέβαια, ό,τι και αν έχει κάνει ο Beckham στη συνέχεια έγινε διαχρονικό.

O David Beckham στο Παγκόσμιο ΚύπελλοAP Photo / Adam Butler

Undercut

Πρόκειται για ένα κούρεμα που και στην κομμωτική έχει περάσει πια στα κλασικά κουρέματα. Τα παιδιά που ξεκινούν τώρα να φτιάχνουν κουρέματα, το undercut το θεωρούν ένα κούρεμα κλασικό. Εδώ έχουμε κοντή περίμετρο και το πάνω κομμάτι του κεφαλιού είναι ασύνδετο με το από κάτω.

Brad Pitt, foreground, eats pizza as Angelina Jolie, looks on in the audience during the Oscars at the Dolby Theatre on Sunday, March 2, 2014, in Los Angeles. (Photo by John Shearer/Invision/AP)
Πηγή: oneman.gr
spot_img

Related articles

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδoς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδος με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Στις 9 Ιουλίου...

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...