Συρρίκνωση της οικονομίας και lockdown μέχρι τον Φεβρουάριο “βλέπουν” Goldman Sachs και Morgan Stanley

Date:

Share post:

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αναθεώρησαν πτωτικά τις οικονομικές προβλέψεις τους για το τέταρτο τρίμηνο στην Ευρώπη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή η Αγγλία να τεθεί και πάλι σε lockdown από την Πέμπτη καθώς ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων απειλεί να οδηγήσει το υγειονομικό σύστημα στα όριά του. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζει την Αγγλία με τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν επίσης περιορισμοί.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι αναμένει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στην ευρωζώνη να συρρικνωθεί κατά 2,3% το τέταρτο τρίμηνο, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση κατά 2,2%.

Αντίστοιχα, αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για το βρετανικό ΑΕΠ σε -2,4% από ανάπτυξη κατά 3,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. «Μελλοντικά, εκτιμούμε ότι οι νέοι περιορισμοί θα διαρκέσουν για τρεις μήνες πριν αρθούν σταδιακά ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της τράπεζας σε έκθεση προς τους πελάτες τους.

«Βλέπουμε τώρα μια πιο περίπλοκη ανάκαμψη του τύπου ‘W’, αντί της προηγούμενης πρόβλεψης μια ασύμμετρης πορείας τύπου ‘V’», ανέφερε η Morgan Stanley, εμμένοντας στις προβλέψεις της ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακάμψει στα προ της Covid επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Οικονομολόγοι της Citi, ωστόσο, δήλωσαν ότι αναμένουν το βρετανικό ΑΕΠ να συρρικνωθεί πάνω από 4% μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. «Δεν μπορούν να αποκλειστούν περισσότερα παρατεταμένα εθνικά lockdowns», ανέφερε η Citi σε έκθεσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...