Οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού ενισχύονται συνεχώς στον Έβρο, προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος στους παράνομους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στις Καστανιές.
Ακούγονται, μάλιστα και μηνύματα που εκπέμπουν από μεγάφωνα τα διασκευασμένα οχήματα του στρατού για την αποτροπή.
Κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα στέλνουν μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.
Τα μηνύματα είναι σε 6 γλώσσες: αραβικά, Παντζαμπί/Oυρντού (Πακιστάν), Φαρσι (Αφγανιστάν και Ιράν), Πάστου (Τμήμα Αφγανών) και Μπενγκαλί (Mπαγκλαντές).
Υπενθυμίζεται πως η χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο.
Δείτε εικόνες από τις κινήσεις του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα: