Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Ιρανικά τάνκερ κατευθύνονται προς Βενεζουέλα

Date:

Share post:

Το τάνκερ Vaxon που μεταφέρει παράγωγα Ιρανικού πετρελαίου, πέρασε το στενό του Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τη Νότια Αμερική, πιθανότατα τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, το συγκεκριμένο τάνκερ είναι το τέταρτο μετά τα Fortune, Petunia και Forrest που πέρασαν από το Γιβραλτάρ και κατευθύνονται προς Βενεζουέλα.

Μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει πως Ιρανικό αεροσκάφος έχει μεταφέρει τόνους χρυσού από τη Βενεζουέλα ως αντίτιμο για το εισαγόμενο πετρέλαιο, κάτι που έχει αρνηθεί ο Ιρανός πρέσβης στο Καράκας, Hajjullah Sultani.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό την ίδια ώρα έχει στείλει 4 πλοία στην θάλασσα της Καραϊβικής σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την παρουσία του στην περιοχή.

Η ισχυρή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας κάνει πολλούς παρατηρητές να φοβούνται πως μια μεγάλη αναμέτρηση βρίσκεται επί θύραις.

Al-Masdar News 

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...