Χρειάζεται προσοχή!
Το ξύδι δεν είναι απλά ένα συστατικό που βοηθάει σημαντικά στην μαγειρική, καθώς έχει κι άλλες ιδιότητες, κυρίως στην καθαριότητα και ενδείκνυται για εργασίες στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί του.
Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερα μέρη τα οποία καλό είναι να μην τα περάσετε ποτέ με το ξύδι, καθώς υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος και αυτός δεν είναι άλλος από την αλλοίωση ή την καταστροφή της επιφάνειας.
- Το ξύδι βοηθά στην καταπολέμηση των λεκέδων, αλλά και στο γυάλισμα των μεταλλικών σημείων ενός πλυντηρίου, όμως, ενδέχεται να καταστρέψει το λάστιχο
- Αν βάλετε ξύδι στα ξύλινα πατώματα υπάρχει κίνδυνος φθοράς και θαμπάδας, καθώς διαβρώνεται το βερνίκι
- Η οξύτητα του ξυδιού μπορεί να προκαλέσει φθορά στην κόψη των μαχαιριών σας και να τα αχρηστεύσει
- Η χρησιμοποίηση σε επιφάνειες φυσικών πετρωμάτων, όπως είναι το μάρμαρο και ο γρανίτης προκαλεί απώλεια της φυσικής λάμψης
dokari