Πως να φτιάξετε το κινητό σας αν πέσει μέσα σε νερό

Date:

Share post:

Βράχηκε το κινητό σας; Δεν είστε οι μόνοι. Εχει συμβεί σχεδόν σε όλους. Ναι, είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν δει το κινητό του να… πνίγεται στο νερό και με απελπισία, στη συνέχεια προσπαθούν να το σώσουν.

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους που βρίσκει κανείς στο Διαδίκτυο, για να σώσει το κινητό του, είναι το… ρύζι!

Αρθρα έπι άρθρων έχουν γραφτεί για το πώς το ρύζι μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το κινητό σας. Είναι μια πρακτική, της οποίας η αποτελεσματικότητα, μάλλον, είναι… μύθος.

Το ρύζι δεν μπορεί να απορροφήσει αρκετά αποτελεσματικά το νερό από αέρα, έτσι ώστε να στεγνώσει εσωτερικά τη συσκευή σας.

Για όσους έχουν κάνει το τρικάκι και έχει πιάσει, το πιθανότερο είναι ότι το κινητό τους θα δούλευε ούτως ή άλλως μετά από κάποιες ώρες, αφού στέγνωνε, ανεξαρτήτως της αλληλεπίδρασής του με το ρύζι.

Τις περισσότερες φορές, πάντως, το να βάζει το κινητό στο ρύζι, είναι μια άχρηστη διαδικασία.

Βήμα βήμα πώς θα στεγνώσετε το κινητό

Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσετε ένα μουσκεμένο κινητό;

Αρχικά, απενεργοποιήστε το κινητό σας αμέσως για να αποτρέψετε την υγρασία από το να επηρεάσει τα ενεργά κυκλώματα.
Στεγνώστε το με χαρτοπετσέτες ή με ένα πανί μικροϊνών.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα εξαρτήματα, όπως το δίσκο της κάρτας SIM ή ακόμα και την μπαταρία.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα τσαντάκι με φερμουάρ.
Γεμίστε το τσαντάκι με σακουλάκια με μπαλάκια τζελ σιλικόνης (που συχνά βρίσκουμε στα κουτιά με τα παπούτσια) και κλείστε το τσαντάκι. Τα σακουλάκια αυτά αντλούν πολύ αποτελεσματικά την υγρασία και λειτουργούν καλύτερα από το ρύζι.
Θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν ανοίξετε πάλι το τσαντάκι.
Υστερα από 72 ώρες ανοίξτε το τσαντάκι και το κινητό.

Δυστυχώς καμία μέθοδος δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κινητό σας τηλέφωνο θα σωθεί μετά τον… πνιγμό. Και επίσης, ακόμη και να λειτουργήσει δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το ίδιο καλά όπως πριν. Και αυτό, γιατί το στέγνωμα στα εσωτερικά εξαρτήματα μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία διάβρωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητού σας. Και αυτός είναι και ο λόγος που ένα κινητό που κάποια στιγμή έπεσε στο νερό, μπορεί ξαφνικά να σταματήσει να λειτουργεί, μήνες αργότερα.

economistas.gr

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...