Την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό, άφησε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κορονοϊός αποδείχθηκε ανίκητος αντίπαλος. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας, στενός συνεργάτης και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, υπέκυψε, σκορπίζοντας θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Την Πρωτομαγιά είχε συμπληρώσει τα 78 του χρόνια.
Το θάνατό του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1942 στη Χάλκη. Μεγάλωσε στη Ρόδο.
Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1973 έως το 1976 με υποτροφία του κράτους έκανε μεταπτυχιακό τη σύγχρονη καρδιολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ως πανεπιστημιακός γιατρός, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφτιαξε στο Ιπποκράτειο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Υπήρξε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ υπήρξε και διευθυντής στο Ωνάσειο, όπου δημιούργησε το Β’ Καρδιολογικό τμήμα.
Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα και στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.
Έχει τιμηθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.
Το ΠΑΣΟΚ
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε προσωπικός του γιατρός άλλωστε.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξελέγη μέρος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το 1996, μια ταραγμένη χρονιά για το ΠΑΣΟΚ με τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο, την παραίτησή του και την εκλογή του Κώστα Σημίτη στην προεδρία και την πρωθυπουργία.
1996, Ωνάσειο: Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία πάει στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον υποδέχτηκαν ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.
Τότε ήταν εξωκοινοβουλευτικός. Για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ το 2000. Επανεξελέγη το 2009 και έκτοτε κέρδιζε πάντα μια θέση στην εθνική Αντιπροσωπεία.